De energie transitie snel doorstaan zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, dat is waar Van Schie dagelijks mee bezig is. De kweker teelt Chrysanten en Lelies voor hogere segment retail. Betaalbare planten die mooi, sterk én gezond zijn.

A fool with a tool
Zoals veel telers van bloemen en planten teelt ook Van Schie tegenwoordig volledig onder LED. “maar,” zegt Verkoopmanager Michel Van Kester: “A fool with a tool, is still a fool. Daarom doen we al jaren onderzoek naar de beste omstandigheden voor onze planten.”

AI in de kas
Samen met diverse onderzoeksinstellingen test Van Schie hoe de plant zich voelt onder welke omstandigheden. met de techniek van Vivent wordt de vitaliteit van de plant nauwlettend in de gaten gehouden onder externe factoren als bijvoorbeeld de lichtintensiteit en temperatuur. “Als de doeken in de kas ‘s morgens open gaan, wordt het kouder in de kas. Dat zien we bijvoorbeeld gelijk stress ontstaan in bij onze Chrysanten en Lelies. Door langzamer de doeken te openen, en wat meer warmte te geven, houden we onze planten gelukkig.”

Een blije plant is een mooie plant
En zo zijn er ontzettend veel factoren die bepalen of een plant het naar zijn zin heeft.
Het is onnodig om te zeggen dat stress effect heeft op hoe de plant er uiteindelijk uit ziet. En die schoonheid van de planten, dat is nog steeds de meest belangrijke voorwaarde waar de Chrysanten Van Schie aan moeten voldoen.

Artistic®
Van Kester: “we zijn heel blij met het assortiment potchrysanten van Royal Van Zanten. Met name de Artisitic® lijn met haar speciale en grote bloemvormen passen perfect in ons assortiment.”

Op de website van Van Schie vind je meer informatie over het bedrijf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 8x per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…