Driven by Passion

Royal Van Zanten wil de voorkeurspartner zijn voor de leiders in de wereldwijde sierteelt. Wij doen dit door het leveren van superieure rassen die een bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

Innovatief sierteeltbedrijf
Royal Van Zanten is een innovatief bedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings-, vermeerderings- en teelttechnologieën en door intensieve samenwerking met partners binnen de keten.

Meer over veredeling & onderzoek

Succesvolle genetica

Royal Van Zanten is uw partner voor innovatieve en rendementsvolle potplanten, snijbloemen en bloembollen die voldoen aan de eisen van de markt. Met onze marktgerichte concepten en rijke ervaring inspireren wij de markt.

Zoek een product

Een duurzame wereld

Wij nemen onze zorg voor de samenleving serieus en hebben een scherp oog en oor voor wat om ons heen gebeurt. Waar mogelijk, dragen wij ons steentje bij. We investeren in milieu en staan voor ‘good citizenship’ in alle landen waar we werken.

Sinds 1862

1862 was het jaar waarin een kleinschalig bedrijf op de ‘Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweekt. Bij de zandgronden rond Hillegom liggen de wortels van het succes.

Meer over 150 jaar Royal History

Werken bij Royal Van Zanten

Over werken bij Royal Van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling