Unieke schoonheid

Bloemen en planten geven hun charmes niet vanzelf prijs. Ze kennen een geboorte, een jeugd en een bloei. In die jeugd ligt de kiem van hun karakter, hun schoonheid en levenskracht. Dat is de belofte van elke snijbloem, potplant, bloembol of stek van Royal Van Zanten. En diezelfde kracht en vitaliteit kenmerkt ons bedrijf.

Veredelen is vooruitzien

Onder kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal verstaan we materiaal dat goede resultaten oplevert: sterke bloemen en planten, goede opbrengsten en een betrouwbare prijs. Bloemen en planten waar wij trots op zijn.

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Voorop in innovatie

Onze onderzoekers werken vanuit ons moderne laboratorium met DNA-technieken, LED proeven en de nieuwste technieken om het proces van verdeling, bewaring, kwaliteitscontrole of doorontwikkeling te verbeteren en te optimaliseren.

Samenwerking

Door de nauwe samenwerking tussen het veredelingsteam, accountteam en telers worden marktgeluiden tijdig opgemerkt en doorgevoerd in de veredelingsprocessen. Dit in combinatie met onze liefde voor bloemen en planten resulteert in jaarlijkse introducties van nieuwe gewassen en toprassen!

Bekijk ons uitgebreide assortiment

Beste rassen met hoge kwaliteit

Royal Van Zanten beschikt over een moderne en geavanceerde veredelingsafdeling. Hier wordt met de nieuwste technieken onderzoek en ontwikkeling gedaan naar de verbetering van huidige plantensoorten en -rassen. Vernieuwing, uitstraling, houdbaarheid, ziekteresistentie en geschiktheid voor een efficiënte en geautomatiseerde teelt staan hier voorop.

Eigen rassen

In de ruim 150 jaar hebben wij veel succesvolle en award winnende rassen geïntroduceerd. Van mooie Lelie Signum en opvallende Celosia Hot Topic tot de unieke Alstroemeria Charmelia.

Laat u inspireren

Werken bij Royal Van Zanten

Over werken bij Royal Van Zanten

“Voor innovaties in teelt en veredeling bent u bij Royal Van Zanten aan het juiste adres. Wij denken met u mee en beoordelen uw product met zorg en aandacht.”

Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling