Familie cultuur

In 2018, na een tubulente periode, verkocht de Veldhuijzen van Zanten familie hun aandelen aan de ‘hands-on’ investeerder, Nimbus. De familiecultuur is gebleven, terwijl de ambitie, kwaliteit en ondernemerschap een boost heeft gekregen. Drie jaar later is Royal Van Zanten ‘Back on Track’ en op weg naar zijn 160 jarig bestaan.

160 jaar, continu verbeteren

Verbeteren is vandaag de dag nog steeds het DNA bij Royal Van Zanten na 160 jaar. In de vorm van ondernemerschap, ervaring en de passie voor onderzoek en eductie bij de famlie Veldhuijzen van Zanten. Maus van Staaveren leerde door interactie met anderen en had oog voor het constant verbeteren van zijn onderneming.

 

1862
Oprichting door Gerrit Veldhuyzen Van Zanten Family

1901
Van Zanten werd 'Koninklijk' onderscheiden
1929
Maus van Staaveren start met het kweken van bloemen
1996
Overname van Van Zanten en Van Staaveren
2018
Verkocht aan Nimbus
2022
160 jarig bestaan

Van Zanten Breeding

Van Zanten Breeding is internationaal koploper in de veredeling en vermeerdering van snijbloemen (Alstroemeria, Aster, Statice, Limonium, Chrysanthemum en Bouvardia) en van potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysanthemum en Multiflora). Het is ons doel om de passie door te geven waar onze organisatie sinds de oprichting in 1862 voor staat. Onze gedeelde passie is een van de vijf waarden die onze cultuur bepalen: Passie, Kwaliteit, Elke dag beter, Ambitie en Royal. Het predicaat Koninklijk werd ons bedrijf in 1901 toegekend. Vandaag de dag staat dit voor klantgerichtheid en respect voor de mensen om ons heen. Royal Van Zanten heeft ruim 1.000 medewerkers die werken vanuit onze thuisbasis in Nederland en op onze internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia.

Van Zanten Flowerbulbs

Van Zanten Flowerbulbs, als onderdeel van Royal Van Zanten, is gespecialiseerd in de veredeling, opkweek en handel van bloembollen. Met een productielocatie in Nieuw-Zeeland kan jaarrond bloembollen worden geleverd. In samenwerking met waardevolle partijen uit de keten leveren wij wereldwijd een brede range. Onze gepassioneerde veredelaars werken met de nieuwste technieken aan de optimalisering van ons huidige, brede assortiment en de ontwikkeling van nieuwe soorten.

Wereldwijde passie

Naast ons enthousiaste team in Nederland, zijn wij trots op onze productielocaties in Nieuw-Zeeland, Afrika en Zuid-Amerika. Daar werken onze collega's aan de vermeerdering en productie van onze gewassen.
Meer weten over verkoop, ondersteuning of onze producten? Zoek een agent of stel uw vraag via ons contactformulier en helpt ons team u graag verder.