Een Koninklijk bedrijf

Als Koninklijk bedrijf hechten wij waarde aan duurzame relaties en continuïteit. Dit geldt voor onze medewerkers, klanten én ketenpartners. Onze expertise, die we in ruim 150 jaar hebben opgebouwd, combineren we met kennis van de markt. Hierdoor blijven onze ontwikkelingen innovatief en altijd relevant.

 1. Royal van Zanten in

  1862

  Het begin

  Het jaar waarin een kleinschalig bedrijf op de ‘Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweekt. Bij de zandgronden rond Hillegom liggen de wortels van het succes. Gerrit Veldhuyzen van Zanten had een vooruitziende blik: bloembollen bleken toen de toekomst in de wereldwijde markt te zijn. In 1897 is het bedrijf aan de Loosterweg gekocht… daar waar wij nog steeds zijn gevestigd.

 2. Royal van Zanten in

  1900

  Uitbreiding in areaal bollen

  Gerrit trekt zich terug en de zonen Jan en Gerrit jr gaan verder als Gebroeders Van Zanten. Met nieuwe stukken grond en de nieuwbouw van schuren en kantoren wordt er in 1912 met meer dan 60 ha uitgebreid. De vier zoons van Jan en Gerrit treden in 1926, met een leeftijd van 25 jaar, in en in de loop der jaren is in 1937 de 9e directeur vanuit de familie een feit!

 3. Royal van Zanten in

  1959

  Intrede Chrysant

  De Chrysant wordt als jaarrond product in Nederland geïntroduceerd door Kees Veldhuyzen van Zanten in een volledige dochteronderneming. Naast bloembollen gaan Chrysanten een steeds grotere rol spelen. In de jaren ’60 – ’70 volgen nieuwe kassen voor de productie van stekken en ook de veredeling begint zijn vruchten af te werpen.

 4. Royal van Zanten in

  1983

  Internationaal succes

  Naast een nieuw bedrijf in Aalsmeer, speciaal voor de opkweek van Alstroemeria’s, is de export van bloembollen, planten en stekken over een twintigtal landen verdeeld over zowel het noordelijk als zuidelijk halfrond.

 5. Royal van Zanten in

  1991

  Koninklijke Van Zanten

  Gebroeders van Zanten en Van Zanten Chrysanthemum gaan onder de nieuwe naam ‘Koninklijke Van Zanten’ aan de slag en breiden meteen uit met een kas van 16.000 m² voor teelt, beworteling en onderzoek naar Alstroemeria rassen. In 1993 wordt ook de eerste paal in Hillegom geslagen voor een modern behandelings- en verwerkingscomplex voor bloembollen.

 6. Royal van Zanten in

  1997

  Groei en overnames

  Uitbreiding en overnames gaan in een hoog tempo door tot eind jaren ‘90. Ook start de productie van Chrysantenstekken in Zuid-Afrika en Koninklijke Van Zanten wordt opgemerkt als snelgroeiend bedrijf op nummer #82 in de Elsevier top 100.

 7. Royal van Zanten in

  2001

  Royal Van Zanten

  Maar liefs 31 huisstijlen en handelsnamen verdwijnen en Royal Van Zanten wordt als nieuwe merknaam groots geïntroduceerd. Met iconen die staan voor ontwikkeling, groei en bloei – en indirect voor bloembollen, stekken en bloemen – wordt de organisatie herkenbaar. Een jaar later start Arie Veldhuyzen van Zanten als algemeen directeur.

 8. Royal van Zanten in

  2006

  Rassen in eigen beheer

  Door de overnames van Cleangrow, later Sunfield en CBA, worden Chrysantenrassen nu exclusief op de markt gebracht. Wel werd een jaar eerder gestopt met Cyclaam, Osteospermum en Impatiens om de focus te behouden op Snijchrysant, Potchrysant, Aster, Celosia en Multiflora binnen de Van Zanten Cuttings werkmaatschappij.

 9. Royal van Zanten in

  2009

  Uitbreiding productportfolio

  Nog steeds worden kansen in nieuwe producten of uitbreiding van het assortiment gezien. Dat bewijst onder andere de overname van het Bouvardia assortiment van John de Jong. Een product met wereldwijde marktkansen waarde toevoegt aan het portfolio.

 10. Royal van Zanten in

  2016

  Meer dan 150 jaar passie

  Inmiddels, 150 jaar later, wordt nog altijd met gepaste trots het predicaat ‘Koninklijk’ gevoerd. Royal Van Zanten is vandaag de dag nog steeds actief in Europa en Zuid-Amerika en creëert nieuwe afzet in China, India, Maleisië en Ethiopië. Continu worden gesprekken gevoerd met internationale telers, distributeurs en partners om de beste rassen wereldwijd te introduceren en te vermarkten.

150 jaar succesvolle rassen

In de ruim 150 jaar hebben wij veel succesvolle en award winnende rassen geïntroduceerd. Van mooie Lelie Signum, de sneeuwwitte potchrysant Organza, opvallende Celosia Hot Topic en de unieke Alstroemeria Charmelia.

Een duurzame partner

Met onderscheidende productconcepten die aansluiten bij de wensen van de markt en een hoogwaardig assortiment potplanten, snijbloemen en bloembollen, zijn wij een duurzame partner voor onze telers, agenten en ketenpartners.

Bekijk ons assortiment

Werken bij Royal Van Zanten

Over werken bij Royal Van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling