Een Koninklijk bedrijf

Als Koninklijk bedrijf hechten wij waarde aan duurzame relaties en continuïteit. Dit geldt voor onze medewerkers, klanten én ketenpartners. Onze expertise, die we in ruim 160 jaar hebben opgebouwd, combineren we met kennis van de markt. Hierdoor blijven onze ontwikkelingen innovatief en altijd relevant.

 1. Royal van Zanten in

  1862

  Het begin

  Het jaar waarin een kleinschalig bedrijf op de ‘Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweekt. Bij de zandgronden rond Hillegom liggen de wortels van het succes. Gerrit Veldhuyzen van Zanten had een vooruitziende blik: bloembollen bleken toen de toekomst in de wereldwijde markt te zijn. In 1897 is het bedrijf aan de Loosterweg gekocht… daar waar wij nog steeds zijn gevestigd.

 2. Royal van Zanten in

  1900

  Uitbreiding in areaal bollen

  Gerrit trekt zich terug en de zonen Jan en Gerrit jr gaan verder als Gebroeders Van Zanten. Met nieuwe stukken grond en de nieuwbouw van schuren en kantoren wordt er in 1912 met meer dan 60 ha uitgebreid. De vier zoons van Jan en Gerrit treden in 1926, met een leeftijd van 25 jaar, in en in de loop der jaren is in 1937 de 9e directeur vanuit de familie een feit!

 3. Royal van Zanten in

  1959

  Intrede Chrysant

  De Chrysant wordt als jaarrond product in Nederland geïntroduceerd door Kees Veldhuyzen van Zanten in een volledige dochteronderneming. Naast bloembollen gaan Chrysanten een steeds grotere rol spelen. In de jaren ’60 – ’70 volgen nieuwe kassen voor de productie van stekken en ook de veredeling begint zijn vruchten af te werpen.

 4. Royal van Zanten in

  1983

  Internationaal succes

  Naast een nieuw bedrijf in Aalsmeer, speciaal voor de opkweek van Alstroemeria’s, is de export van bloembollen, planten en stekken over een twintigtal landen verdeeld over zowel het noordelijk als zuidelijk halfrond.

 5. Royal van Zanten in

  1991

  Koninklijke Van Zanten

  Gebroeders van Zanten en Van Zanten Chrysanthemum gaan onder de nieuwe naam ‘Koninklijke Van Zanten’ aan de slag en breiden meteen uit met een kas van 16.000 m² voor teelt, beworteling en onderzoek naar Alstroemeria rassen. In 1993 wordt ook de eerste paal in Hillegom geslagen voor een modern behandelings- en verwerkingscomplex voor bloembollen.

 6. Royal van Zanten in

  1997

  Groei en overnames

  Uitbreiding en overnames gaan in een hoog tempo door tot eind jaren ‘90. Ook start de productie van Chrysantenstekken in Zuid-Afrika en Koninklijke Van Zanten wordt opgemerkt als snelgroeiend bedrijf op nummer #82 in de Elsevier top 100.

 7. Royal van Zanten in

  2001

  Royal Van Zanten

  Maar liefs 31 huisstijlen en handelsnamen verdwijnen en Royal Van Zanten wordt als nieuwe merknaam groots geïntroduceerd. Met iconen die staan voor ontwikkeling, groei en bloei – en indirect voor bloembollen, stekken en bloemen – wordt de organisatie herkenbaar. Een jaar later start Arie Veldhuyzen van Zanten als algemeen directeur.

 8. Royal van Zanten in

  2006

  Rassen in eigen beheer

  Door de overnames van Cleangrow, later Sunfield en CBA, worden Chrysantenrassen nu exclusief op de markt gebracht. Wel werd een jaar eerder gestopt met Cyclaam, Osteospermum en Impatiens om de focus te behouden op Snijchrysant, Potchrysant, Aster, Celosia en Multiflora binnen de Van Zanten Cuttings werkmaatschappij.

 9. Royal van Zanten in

  2009

  Uitbreiding productportfolio

  Nog steeds worden kansen in nieuwe producten of uitbreiding van het assortiment gezien. Dat bewijst onder andere de overname van het Bouvardia assortiment van John de Jong. Een product met wereldwijde marktkansen waarde toevoegt aan het portfolio.

 10. Royal van Zanten in

  2016

  Meer dan 150 jaar passie

  Inmiddels, 150 jaar later, wordt nog altijd met gepaste trots het predicaat ‘Koninklijk’ gevoerd. Royal Van Zanten is vandaag de dag nog steeds actief in Europa en Zuid-Amerika en creëert nieuwe afzet in China, India, Maleisië en Ethiopië. Continu worden gesprekken gevoerd met internationale telers, distributeurs en partners om de beste rassen wereldwijd te introduceren en te vermarkten.

 11. Royal van Zanten in

  2018

  Nimbus investeert in Royal Van Zanten

  Nimbus investeert in Royal Van Zanten Met deze overname komt een einde aan de periode waarin Koninklijke Van Zanten in handen is van de familie Veldhuijzen van Zanten.

160 jaar succesvolle rassen

In de ruim 160 jaar hebben wij veel succesvolle en award winnende rassen geïntroduceerd. Van mooie Lelie Signum, de sneeuwwitte potchrysant Organza, opvallende Celosia Hot Topic en de unieke Alstroemeria Charmelia.

Een duurzame partner

Met onderscheidende productconcepten die aansluiten bij de wensen van de markt en een hoogwaardig assortiment potplanten, snijbloemen en bloembollen, zijn wij een duurzame partner voor onze telers, agenten en ketenpartners.

Bekijk ons assortiment

Werken bij Royal Van Zanten

Over werken bij Royal Van Zanten

“At our lab in Rijsenhout I work with a team of researchers on improving varieties by means of quality controls, new germination techniques and DNA research.”

Wim Rook, Head of Laboratory

“Royal Van Zanten has given me the opportunity to take courses and qualify as a breeder. I’ve been a breeder for five years now and I’m beginning to see the first results of my labour... and I’m very proud of them."

Dave Geerlings, Breeder

"Our products bring smiles to people's faces"

Jamada Bwambale, Team Leader, Mukono Uganda

“I really enjoy working for Royal Van Zanten because of the many flowers and plants here. After a few years in the Gladiolus department, I have now been working in the Lily breeding department for three years. Even without specialist training, Royal Van Zanten is giving me plenty of opportunities to grow.”

Adriaan Zweemer, Assistant Breeder

"We are passionate about happiness, flowers and plants are a ‘feel-good-business’."

Pieter Huys, Manager Finance, Uganda
Wim Rook, Head of Laboratory
Dave Geerlings, Breeder
Jamada Bwambale, Team Leader, Mukono Uganda
Adriaan Zweemer, Assistant Breeder
Pieter Huys, Manager Finance, Uganda