De natuur is een bron van inspiratie voor veel trendwachters en designers in 2024. Ze biedt schoonheid, rust en verwondering. In de huidige tijd is het belangrijker dan ooit om de natuur te koesteren en te beschermen. Daarom hebben we voor onze catalogi van 2024 gekozen voor kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur en het verlangen om een duurzamere toekomst te creëren.

Biodiversiteit vs. design

Een van de belangrijkste trends in de designwereld is de aandacht voor biodiversiteit. Wereldwijd neemt de biodiversiteit in schrikbarend tempo af. Zoals trendwatcher Christine Boland dat in haar trendpresentatie aangaf: We moeten in relatietherapie met de natuur, haar weer de ruimte en tijd geven om zich te herstellen, te regenereren.

Deze trend vertaalt zich in de vorm van dessins en bewerkingen die geïnspireerd zijn op bloemen en herbaria. Zo zien we bijvoorbeeld in de modewereld stoffen met daarop prints van bloemen, bladeren en planten, maar ook prachtige botanische illustraties. Deze dessins zien we ook terug in het interieur en exterieur. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en een rustgevende sfeer in huis of tuin.

Geel de kleur van zonne-energie

De laatste trend die we willen benoemen is de opkomst of terugkomst van geel. Geel is de kleur van licht en zonne-energie. Het vertegenwoordigt het verlangen om een duurzamere toekomst te creëren. Dit geel kan heel divers zijn, maar het heeft altijd een positieve en energieke uitstraling.

Nieuwe pastel tinten ontstaan in het licht van de zon

Het geel schijnt ook zijn licht op de andere kleuren in het palette, waardoor zachte moderne pastel kleuren ontstaan. “Alsof deze kleuren in een lichtbad van de zon hebben gelegen.”

Deze roze, paarse en groene pastel tinten zijn fris en bloemig. Ze zijn geïnspireerd op de droom van een digitaal paradijs, maar ook op de schoonheid van de natuur. De nieuwe tinten geven je designs een zachte en lichte/luchtige uitstraling. Ze zijn perfect te combineren met andere kleuren en materialen, waardoor ze in bijna elke interieurstijl passen.

Met hulp van AI hebben wij 3 verschillende colour keys/ moodboards ter inspiratie gemaakt.

Colour key:

Colour key:

Colour key:

Haal de natuur in huis!

We hopen dat onze producten in onze nieuwe catalogi je inspireren om de natuur in huis te halen. Met deze kleuren en planten creëer je een mooie en positieve leefomgeving voor jezelf en de mensen om je heen.

Download onze nieuwe catalogi hier op onze downloadpagina. Of blader digitaal door de catalogi.