Plantanious gaat lekker op groen! Bijna 75 jaar teelt het bedrijf een breed scala aan kamerplanten en bloeiende tuinplanten, waaronder meer dan 75.000 potalstroemeria Colorita® en potlimonium Salt Lake®.

Het is druk, als we in het vroege voorjaar door het bedrijf lopen. De kassen staan vol met tuinplanten die de komende maanden hun weg naar de consument zullen vinden. Toch heerst er rust in de in de duurzaam verwarmde kassen. Het is schoon, de planten staan in strakke rijen en het personeel lijkt precies te weten wat ze moeten doen.

Duurzaam
Het bedrijf staat voorop in de transitie naar duurzame teelt. De kassen worden verwarmd zonder CO2-uitstoot, en dankzij de 1.100 zonnepanelen wordt alle elektriciteit op een volledig duurzame wijze opgewekt.

Geschiedenis
Plantanious vindt zijn oorsprong in Kwekerij Loek Jansen. Het is een familiebedrijf dat al drie generaties lang bekend staat om zijn kamerplanten en seizoensproducten. Geleid door tweelingbroers Freek en Joost, focust het bedrijf zich op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Colorita®
“De beslissing om Colorita® te telen werd al 25 jaar geleden genomen. We waren vanaf het allereerste moment fan! Wanneer klanten hier rondlopen, zijn ze onder de indruk van de compacte en uniforme Colorita®-planten. Daarom kiezen we al 25 jaar voor dit prachtige product,” aldus salesmanager John Langeslag.

Salt Lake®
Ook Salt Lake® wordt al geruime tijd door Plantanious geteeld. Mede-eigenaar Freek Jansen zegt hierover: “Dit is echt een product voor natuurliefhebbers. Het trekt veel bijen en vlinders aan en past daarom perfect bij onze groene missie om duurzame planten te kweken.”

Meer informatie over Kwekerij Plantanious vind je op hun website www.plantanious.com.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 8x per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…