Zoek je een sterke, winterharde lavendel? Lavandula Havana is één van de sterkste lavendelvariëteiten! Met deze robuuste vaste plant – met intens blauwpaarse bloemaren – kun je in een handomdraai een mediterrane sfeer creëren in de border, maar ook op het terras en het balkon.

Lavendelveld
Lavendel is een makkelijke vaste plant die past in elke tuin. Deze plant is bijvoorbeeld prachtig als paarsblauw accent in een natuurlijke tuin, maar ook als kleurvlak in een strakke tuin. Ben je een echte lavendelfan? Creëer dan een lavendelveld door een heel plantvak te beplanten met lavendel. Op mooie zomeravonden waan je je op vakantie in Frankrijk! De plant doet het ook goed in potten en bakken, waardoor je ook op (dak)terrassen en balkons een fijne mediterrane sfeer kunt creëren.

Kleur & geur
Lavendel is een feest voor de zintuigen. De typische blauwpaarse lavendelkleur is prachtig om te zien (en makkelijk met andere kleuren te combineren). Iedereen kent ook wel de geur van lavendel en de rustgevende werking ervan. Dat maakt lavendel een ideale plant om op of rondom een terras te plaatsen. Je kunt ze ook lang een tuinpad planten. De geur komt dan vrij als je erlangs loopt. Puur genieten!

Vlinderplant
Lavendelplanten hebben een positief effect op de biodiversiteit in de buurt. De bloeiende planten zijn bijzonder aantrekkelijk voor vlinders, bijen, hommels en andere bestuivende insecten. Lavendel staat zelfs in de top-10 van vlinderplanten. Het gezoem en gefladder rondom de bloeiende aren maakt de tuin ook levendig en aantrekkelijk om in te verblijven.

Tips & weetjes
• Lavendel is een echte zonaanbidder. Zet deze vaste plant op een zonnige standplaats voor een rijke bloei.
• Plant ook lavendel in een geveltuintje. De geur doet voorbijgangers even wegdromen naar Zuid-Frankrijk.
• Pluk enkele bloemaren om te drogen. Zo kun je ook ’s winters van de rustgevende geur genieten.
• Bladluizen houden niet van sterk geurende planten zoals lavendel. Plant dus een lavendel naast planten die snel last hebben van deze beestjes. Dan blijven ze weg.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 8 keer per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…