Chrysanten werden lange tijd gezien als een saaie bloem voor grafbeplantingen. Maar de laatste tijd maken chrysanten een comeback. Ze zijn hip, trendy en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen. Dag traditionele witte, gele en roze margrietmix en hallo unieke vormen en moderne kleurenpaletten.

 

Potchrysanten voor elk seizoen

Chrysanten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze bloeien overvloedig in de herfst en winter, maar ze zijn ook een mooie aanvulling op uw interieur of exterieur in de lente en zomer.

V.l.n.r. Santosa Pink, Mount® Harmony Copper, Mixed Mount® Aubisque, Sollinea® Nomad Coral and Alpine Time. Verpakkingen zijn van Koenpack.

Naast de seizoensmake-over in huis en tuin zijn er vele gelegenheden waar potchrysanten het perfecte kleurrijke cadeau zijn: Valentijnsdag, Internationale Vrouwendag, Moederdag, verjaardag of Kerstmis.

V.l.n.r. winter, Lente, Zomer, Herfst en een extra feestelijke vakantieomgeving.

 

Potchrysanten voor elk interieur

Chrysanten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Er zijn kleine chrysanten in pot maat 9cm -12cm voor de vensterbank, maar ook grote chrysanten potten van bijv. 14cm voor op de vloer. Er zijn ook chrysanten met een bijzondere vorm, zoals de pomponchrysant of de spinnenchrysant.

V.l.n.r. spin (Anansi®), lepel + anemoon (Sollinea®), margriet/ enkelbloemig (Time), decoratief/ dubbelbloeming(Mount®), pompom (Jellyfish®)

V.l.n.r. Mount® Aubisque Purple, Artistic® Jeff, Sollinea® Nomad Blush Pink, Mount® Aubisque Burgundy, Mount® Aubisque Salmon, HoiHoi, Sollinea® Sunna, Jellyfish® Sand, Mount® Corbet, Anansi® White. 

 

Pot chrysanten zijn #lowmaintenance

Vergeet die ingewikkelde plantenverzorging. Pot chrysanten zijn jouw nieuwe beste vrienden als het gaat om onderhoud. No stress, alleen maar plant happiness.

Tips voor het verzorgen van chrysanten

  • Zet de chrysanten op een lichte plek in je huis of tuin. Vooral als ze wat aan de rauwe kant zijn dan vinden ze wat extra “zonne-energie” wel prettig.
  • Stay hydrated: Geef chrysanten regelmatig water, maar laat de potgrond niet te nat worden.
  • Geschikt voor binnen en buiten. Een temperatuur tussen 15° à 25°C is optimaal. Maar kouder mag ook, alleen een temperatuur lager dan 5°C verdragen ze niet. Haal de plant bij koud weer dus binnen.

 

Hallo Chrysanten 2.0

Tegenwoordig worden zelfs nog specialere kleuren en combinaties van verschillende vormen commerciële variëteiten. Hieronder is een overzicht van de nieuwste introducties. Je zult zoveel nieuwe vormen en niet-traditionele kleuren (combinaties) zien.

Potchrysanten zijn daarom de nieuwe must-have voor plantenliefhebbers. Ze zijn hip, trendy, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen en relatief onderhoudsarm. Met de 2.0 potchrysanten kunt u uw interieur of exterieur elk seizoen van het jaar een kleurrijke en frisse uitstraling geven.