Gegroet, nobele tuiniers en plantenliefhebbers! Hebben jullie je ooit afgevraagd hoe onze Royal Mums, die geschikt zijn voor een koning of koningin, jullie tuinen sieren? Hou je kronen dan maar goed vast, want we beginnen aan een majestueuze reis door de fascinerende wereld van de plantenveredeling. Bereid je voor op het ontdekken van de geheimen achter het ontwikkelen van planten voor onze Royal Mums collectie die geschikt zijn voor de koninklijke hofhouding!

Stap 1: Onze koninklijke collectie kiezen

Als eerste en voornaamste moeten we bepalen welke prachtige eigenschappen we in onze majestueuze Royal Mums willen terugzien. Moeten ze groot en indrukwekkend zijn, ongevoelig voor veelvoorkomend tuinplagen of moeten ze smakelijke kleuren hebben die passen bij een koninklijk banket? Het is net alsof we de kroonjuwelen voor ons plantenrijk selecteren!

Stap 2: Op zoek naar de perfecte Royal Match

Net zoals een koning een geschikte match nodig heeft, hebben onze bolchrysanten nobele partners nodig die complementaire kwaliteiten bezitten. We gaan op zoek naar de mooiste bolchrysanten die de gewenste eigenschappen bezitten. Deze planten worden onze “koninklijke moederplanten”.

Stap 3: Een vorstelijk rendez-vous

Nu komt het spannende gedeelte – het grote rendez-vous! We verenigen onze hooggewaardeerde koninklijke ouderplanten en moedigen ze aan om stuifmeel uit te wisselen. Het is alsof we een bal voor planten organiseren! We kunnen zelf de rol van koppelaar spelen of vertrouwen op de gevleugelde boodschappers van de natuur, zoals bijen of vliegen, om de klus te klaren.

Stap 4: Aanschouw! De koninklijke hybriden

Na het stuifmeelfeest schenken onze koninklijke ouders ons wonderlijke zaden die bekend staan als hybriden. Deze zaden bezitten genen van beide ouderplanten, wat resulteert in nieuwe combinaties van majestueuze eigenschappen. Het is alsof je zeldzame extracten mengt tot een magisch elixer!

Stap 5: Met de hand de kroonjuwelen selecteren voor onze Royal Mums collectie

De hybriden ontkiemen tot prachtige jonge planten en dan begint onze rol als hofkeurmeester. Met de grootste zorg observeren we elke jonge plant om de meest buitengewone eigenschappen te identificeren. Deze kanshebbers gaan door naar de volgende ronde van onze grote zoektocht!

Stap 6: Beproevingen geschikt voor vorsten

Het is tijd om onze koninklijke kanshebbers aan de ultieme test te onderwerpen. We onderwerpen ze aan uitdagingen zoals extreem weer, sluwe plagen of verschillende bodemomstandigheden. Alleen de sterkste en meest consistente presteerders verdienen hun rechtmatige plaats aan het koninklijk hof!

Stap 7: Kroning van een Royal Mum

Zodra onze planten de beproevingen hebben doorstaan en hun waarde hebben bewezen, klimmen ze op naar de hoogste rang. Ze ondergaan verder onderzoek en proeven om officieel erkend te worden als nieuwe koninklijke plantenvariëteiten.

De geteste genetica is voor kwekers herkenbaar aan de genetische namen met een “X”, zoals AleXia en PaX. De “X” staat voor de excellente kwaliteit van onze Royal Mums. Consumenten herkennen de hoogwaardige kwaliteit terug aan de branding van Royal Mums.

De Royal Mum collectie

En daar heb je het! We hebben met succes onze eigen families ontwikkeld die echt koninklijk zijn. Het is alsof je een grote koninklijke entourage creëert, klaar om tuinen op te sieren met hun majestueuze aanwezigheid!

Dus de volgende keer dat je gefascineerd raakt door een botanische schoonheid met prachtige koninklijke kwaliteiten, onthoud dan dat een vleugje liefde, wetenschappelijke finesse en een vleugje magie nodig zijn voor het kweken van zulke uitzonderlijke bolchrysanten. Omarm je innerlijke koninklijke hovenier en laten we de wereld verrijken met prachtige, koninklijke flora, één Royal Mum per keer!

We wensen jullie een koninkrijk van bloeiende bolchrysanten, lieve tuinders. Mogen jullie tuinen altijd een vorstelijke uitstraling hebben, terwijl jullie de kostbare schatten van de natuur verzorgen!