Wie wordt er niet blij van de kleur ‘Geel’. Geel wordt vaak geassocieerd met: geluk, warmte, vreugde en blijdschap. Niet voor niets is ‘Geel’ de kleur van de lente én van Pasen.

Als je deze kleur nu combineert met een bloem, waar je lang van kunt van genieten, net de juiste geur (bijna geurloos) afgeeft en iedere dag weer iets anders van zichzelf vrij geeft. Dan hebben we het natuurlijk over de lelie. Gecombineerd met de kleur geel, maakt: Cavalia!

 

CAVALIA IS EEN LA LELIE

Cavalia is een prachtige LA Lelie. LA staat voor Longiflorium Aziaat. Als je een Longiflorum kruist met een Aziaat, dan krijg je de LA Lelie.  De kenmerken van de LA Lelie zijn: meer kleuren dan bij de Longiflorum (die vooral in de kleur wit te krijgen is) & grotere bloemen dan bij de Aziaat. De kleuren zijn lichter en (iets) minder hard in vergelijking met de Aziatische lelie. De bloemen bloeien meestal licht kelkvormig en kunnen in de bloei zowel zijwaarts als opstaand zijn. De geur van de LA lelie is bijna verwaarloosbaar. Benieuwd naar welke type Lelies er nog meer zijn? Lees dan deze blog.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 8x per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…