Bloemen zijn emotie. Daarom spelen bloemen ook zo een belangrijke rol tijdens misschien wel de mooiste dag van het leven: de bruiloft. Er is 1 bloem die dermate geschikt is om deze dag van de liefde te vieren en dat is de Lelie. Waarom? Buitenom dat de Lelie een prachtige bloem is, past de symboliek ook perfect bij deze dag. Zo kregen van oudsher bruiden een kroon van Lelies. In deze Stap-voor-Stap wordt een kroon van Lelies gemaakt. Natuurlijk wel een eigentijdse versie.

De Lelies in deze Stap-voor-Stap zijn vernieuwend. Het zijn namelijk dubbel bloemige Lelies. Buitenom dat het echte ‘eye catchers’ zijn, hebben deze dubbel bloemige Lelies geen stuifmeeldraden en is de geur licht zoet.

MATERIALEN
De volgende bloemen worden gebruikt: De dubbel bloemige Lelie ‘Sabor’, Phalaenopsis (Orchidee) en de open Ornithogalums bloemetjes.
Overige materialen: Diadeem, ijzerdraad – dikte 0.6-, floral tape, spuitbus goud, koud lijm en ‘floral life’ spray.

HOE MAAK JE HET?
Houd gereedschappen zoals een mesje, ijzer tang en koud lijm binnen handbereik.

Belangrijk: laat de bloemen minimaal 2 uur ‘drinken’ voordat je ze afsnijdt. 

STAP 1:
Verf de diadeem met behulp van een spuitbus goud (of in de door jou gewenste kleur) en vrolijk deze extra op met gouden glitters. Leg de diadeem apart en laat deze drogen.

STAP 2:
Zet de Leliebloem – in dit geval ‘Sabor’- die het meest open is op draad. Knip het draad korter en plaats een druppel koud lijm op de plek waar de Lelie de diadeem gaat raken.

Belangrijk: laat de koud lijm minimaal een paar minuten indrogen voordat je de bloem op de diadeem plaatst.

STAP 3:
Bevestig de Leliebloem door het ijzerdraad om de diadeem te binden. Werk het ijzerdraad weg door hier ‘foral tape’ omheen te wikkelen. Naast dat het tape extra stevigheid biedt, wordt ook het draad netjes weggewerkt.

STAP 4:
Plaats een dotje koud lijm op de 2e dubbele Leliebloem. Laat de lijm weer indrogen voordat je deze bloem tegen de open Leliebloem aan plaatst.

STAP 5:
De overige bloemen zijn nu aan de beurt. Ook deze worden bevestigd met koud lijm op de diadeem. Gebruik eerst de Phalaenopsis om het ‘bindpunt’ weg te werken. En vervolgens de bloempjes van de Ornithogalums.

STAP 6:
Als laatst spuit je de bloemen in met ‘Floral Life’ spray. Floral Life verlengt de houdbaarheid van de bloemen, zodat je er extra lang van de Lelie kroon kunt genieten!

Et voila: een prachige en sierlijke bloemenkroon met de bijzondere dubbel bloemige Lelie ‘Sabor’ in de hoofdrol.