Een van de bloemenkwekers van Marginpar, Carzan, ligt in Nakuru, Kenia. De kwekerij ligt op de evenaar en geniet van de optimale omstandigheden die nodig zijn om jaarlijks verse kwaliteitsbloemen te kweken. Dankzij het constante klimaat heeft Carzan een stabiele aanvoer van snijbloemen, waaronder Limonium.

De China Series is een lijn van unieke limonium variëteiten. Dennis Cheruiyot, manager van de productie-eenheid op Carzan farm: “Limonium China White is een uniek ras voor ons, die tussen de 16-20 stelen per plant produceert. De stelen worden gemiddeld 60-70 cm lang en we zijn blij met het kleurenspectrum.”

Dennis bevestigde ook dat China White een grote concurrent is voor gypsophila, vooral vanwege de unieke eigenschap en de extra gele tint in de bloem, waardoor het meer gewild is bij bloemisten en consumenten. Er zijn ook andere variteiten op de markt. zoals China Summer, een knalgele limonium. Op dit moment worden er nieuwe China variëteiten getest.

De Limonium China-serie is een trendy zomerbloem, nu de trend van de jaren 80 om gedroogde limoniums te verwerken in boeketten een comeback maakt. De vintage uitstraling past perfect in een boeket, verzacht het en voegt de gewenste diepte toe. Afzonderlijk kunnen Limonium China White en Summer moeiteloos de aandacht trekken, dankzij hun delicate en intrigerende bloemblaadjes die haast op papier lijken.