Een kleurrijk Moederdag arrangement: met de lelie ‘Master’ in de hoofdrol
Wij vinden dat moeders altijd een bloemetje verdienen, maar zeker op Moederdag! Een superleuk (en sterk) idee met ‘Master’ voor de liefste moeder van de wereld. Waarom ‘Master’? ‘Master’ is sterk en krachtig, maar door haar roze kleur en heerlijke geur is deze lelie erg elegant, net als moeder. Ze noemen ‘Master’ niet voor niets: Queen of Lilies.

MATERIALEN
De volgende bloemen worden in het arrangement gebruikt. Natuurlijk de prachtige elegante ‘Master’. Met als contrast, de rode: lelie ‘Armandale’, rozen en Cornus takken. Daarnaast bast of kurk -grof beschilderd in de kleuren van het arrangement – deze dienen als houder. Glazen of plastic vazen, buisvormig. Samen vormt dit de basis voor het arrangement. Om er een geheel van te maken: decoratieve schaal, goudsnippers en hartjes op stok.

HOE MAAK JE HET?
Houd gereedschap als: mesje, tang en rustic wire binnen handbereik.

STAP 1:
Haal bijna al het blad van de bloemen af en maak de onderkant van de stelen goed schoon. Vul de vazen met voldoende water en plaats deze in de houders van bast of kurk.

STAP 2:
Om alle bloemen goed tot hun recht te laten komen en om er het een speels geheel te maken, snijd je de bloemen op verschillende hoogtes schuin af, zo blijft je arrangement luchtig.

STAP 3:
Het arrangeren van de vazen doe je per bloemsoort.  Kijk goed naar de structuur van elke bloem. Gebruik lange smalle Cornus takken bovenin, gevolgd door de dichte lelies en als laastst de volle open bloemen onderin. Plaats de decoratieve hartjes waar je nog iets mist in het arrangement, eventueel kun je deze met rustic wire vastzetten.

STAP 4:
Voor de finishing touch kun je goud snippers en of rozenblaadjes op de schaal leggen. Eén vaasje met kurk eromheen is natuurlijk ook een leuk cadeau, dan wordt het een kleurrijk mono-arrangement.

TADA!