Een gids voor plant- en interieurliefhebbers voor het creëren van een kersttafel.

 

Nu de feestdagen naderen, is het tijd om je huis om te toveren in een winterwonderland, te beginnen met je kersttafel. Voor de planten- en interieurliefhebber hebben we de perfecte aanvulling voor je feestelijke decoratie: potchrysanten. Deze veelzijdige en levendige bloemen kunnen je tafelschikking moeiteloos opfleuren en een snufje natuur toevoegen aan je feestelijkheden. Laten we drie unieke ideeën voor tafelaankleding bekijken die aansluiten bij verschillende stijlen.

 

Minimalistische Bliss; een serene Scandinavische kersttafel.

Omarm de minimalistische charme van Scandinavisch design door potchrysanten te integreren in een serene en rustige kerstsetting. Houd vast aan een neutraal kleurenpalet met wit, licht fris groen en natuurlijke tinten. Schik potchrysanten in eenvoudige maar stijlvolle potten en plaats ze in het midden van uw tafel. De eenvoud van deze setting, gecombineerd met de delicate schoonheid van verschillende soorten potchrysanten, zal een gevoel van kalmte en verfijning oproepen.

Suggesties voor witte potplanten: Alpine Time, Hermosa White, Sollinea® Luna, Mount® Corbet, Mount® Gerlach.

 

Tijdloze tradities; een rode en witte kersttafel.

Voor een klassieke en tijdloze kersttafel, kies je voor een rood-wit plantenkleurenschema. Kies groene, gouden en natuurlijke tinten potten voor je chrysanten om het feestelijke thema aan te vullen. Rangschik ze in clusters of wissel ze af met traditionele vakantie-elementen zoals deze houten sterren. Combineer deze setting met een zacht gouden tafelkleed. Voeg een weelderige groene guirlande toe aan je tafel om het geheel samen te binden.

Deze setting creëert een perfecte balans tussen traditionele kerselementen en de frisse, levendige energie van potchrysanten, waardoor een visueel verbluffend tafelservies ontstaat.

Suggesties voor witte potplanten: Alpine Time, Hermosa White, Sollinea® Luna, Mount® Corbet, Mount® Gerlach.

Suggesties voor rode potplanten: Mount® Burgundy, Elliot Time, Cardinal Time, Mount® Kenya.

 

Weelderige Extravaganza; een luxe kersttafereel.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer opulente en luxueuze kerstviering, overweeg een tafeldecoratie die verfijning uitstraalt. Kies voor gouden, zwarte en roségouden accenten, pluche tafelkleden en kristalglaswerk. Verhoog de ambiance met elegante keramiek met potchrysanten in rijke kleuren. Integreer metalen elementen, zoals roségouden borden en luxe bestek, om een ​​vleugje glamour toe te voegen. Gebruik decoratieve glinsterende kerstboompjes over de tafel voor een extra vleugje magie. De combinatie van luxe texturen en de opvallende aanwezigheid van potchrysanten zorgt voor een eetervaring die zowel onvergetelijk als visueel verbluffend is.

Suggesties voor opulente potplanten: Sollinea® Nomad Pink Blush, Sollinea® Loki Red, Sollinea® Nomad Coral.

Of je nu wordt aangetrokken door de eenvoud van Scandinavisch design, de tijdloze aantrekkingskracht van rood en wit of de overvloed aan luxe dineren, potchrysanten kunnen de perfecte botanische metgezellen zijn voor je feestelijke vieringen. Omarm de schoonheid van de natuur en de vreugde van het seizoen terwijl je een kersttafel creëert die een blijvende indruk op je gasten achterlaat.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 8 keer per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…