Versier de tafel met Haydar. Dat ziet er meteen heel feestelijk uit. Deze bloemrijke tafelversiering is ook nog eens heel leuk om te maken. Aan de slag!

Benodigdheden:

3 bossen Haydar in verschillende duo-tinten *

Grevillea

Eucalyptus

Linnen (lichte tint)

Canvas / katoen (donkere tint)

Servies met onderborden

Goudkleurig bestek

 

* Tip! Zorg dat de bloemen goed rijp zijn. Koop ze tot een week van tevoren in. Zet de bloemen op water (verwijder het onderste blad). Voor de houdbaarheid is het belangrijk dat de bloemen goed water opzuigen.

 

Stap 1:

Drapeer de linnen stof over de tafel. Vouw het canvas er als een loper overheen. Daarmee bescherm je het linnen tegen eventuele vlekken. En het is natuurlijk ook mooi! Knip vervolgens de bloemen net onder de bloembodem af. Knip ook de groene bladeren van Grevillea en Eucalyptus los van de steel.

 

Stap 2:

Leg een organisch patroon met de roze en paarse bloemen in combinatie met de Grevillea- en Eucalyptusbladeren. Je kunt ook kiezen voor een strak grafisch patroon of een mandala.

Stap 3:

Dek de tafel met het servies en bestek (eerst de tafel dekken en daarna een bloemenpatroon leggen kan ook). Versier de onderborden (die je weghaalt na de eerste gang) met de gele bloemen en een los blad.

Tip! Vernevel met een plantenspuit wat water over de bloemen. Dan glinsteren ze mooi bij kaarslicht. Voor de houdbaarheid is dit niet nodig. De bloemen blijven zeker een diner lang mooi.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 8x per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer