Terug

Royal Van Zanten sluit aan bij Breeding Accel

12 sep 2022

Breeding Accel is in 2014 opgericht door KP Holland, Schoneveld Breeding, Sion Orchids en Interplant Roses, met als doel het verkorten van de “Time to Market” voor nieuwe producten, door krachten te bundelen op het gebied van veredeling, onderzoek en innovatie. In 2020 sloot Fresh Forward Breeding eveneens aan bij Breeding Accel. De samenwerking werpt vruchten af door het efficiënt gebruik van elkaars kennis en onderzoeksfaciliteiten. In 2021 is door Breeding Accel een moleculair laboratorium opgezet waar de partners gebruik maken de faciliteiten, gezamenlijk onderzoek doen en kennis ontwikkelen.

Onlangs is Royal Van Zanten toegetreden tot Breeding Accel.

Royal Van Zanten is internationaal koploper in de veredeling en vermeerdering van een brede range snijbloemen en pot- en tuinplanten. Dit jaar viert ze haar 160 jarig bestaan. Royal Van Zanten heeft ruim 1.000 gepassioneerde medewerkers die werken vanuit de thuisbasis in Nederland en op de internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Kenia, Zuid-Afrika en Colombia.

Voor Royal Van Zanten geeft de samenwerking toegang tot de kennis en faciliteiten van de Breeding Accel partners.

“Doordat Royal Van Zanten vanuit andere gewasgroepen en toepassingen naar onderzoek en veredeling kijkt, komen nieuwe inzichten beschikbaar”, aldus Peter van de Pol, woordvoerder van Breeding Accel.

“We zijn trots om aan het diverse netwerk van Breeding Accel te gaan deelnemen. Het sluit aan op onze ambitie en veredelingsstrategie. Door deze samenwerking wordt het innovatieve karakter van de deelnemende bedrijven versterkt. Het is daarnaast inspirerend voor onze medewerkers om van elkaar te leren. Uit ervaring weet ik dat de ‘kruisbestuiving’ tussen verschillende bedrijven veel nieuwe innovaties zal opleveren”, aldus Joost Kos, Directeur Veredeling & Ontwikkeling bij Royal Van Zanten.

Vlnr: Oliver Borrmann, Peter van de Pol, Robert Ilsink, Joost Kos, Maarten Goos,
Aad van der Knaap, Teunis Sikma, Leo de Vries

 

 

 

Meer Nieuws