Terug

Royal Van Zanten recyclet schuifstekbakken

1 feb 2024

In een voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieubewust ondernemen heeft Van Zanten Breeding een belangrijk initiatief genomen door 135.000 schuifstekbakken te recyclen.

De beworteling van chrysantenstekken, halverwege vorig jaar verhuisd naar Deliflor Hoogveld, resulteerde in een overschot aan schuifstekbakken. In samenwerking met leverancier Van Krimpen zijn deze bakken gerecycled tot maar liefst 5 miljoen potten.
De potten worden ingezet voor bloeiproeven en het veredelen van diverse planten, waaronder asters, celosia’s, potchrysanten en multiflora’s.

 

Deze milieubewuste stap benadrukt de voortdurende betrokkenheid van Van Zanten Breeding om te streven naar een duurzamere bedrijfsvoering met behoud van kwaliteit. Deze doelstellingen staan beschreven in een ESG rapport. In 2022 zijn 10 concrete acties uitgevoerd die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Ook in 2023 en 2024 hebben we acties ondernomen om ambities te verwezenlijken. Lees het hele ESG rapport van Van Zanten Breeding of ga naar ons duurzaamheidsprogramma op de website.
‘we care, so we act’

 

Meer Nieuws