Terug

Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers introduceren Astronova®

3 feb 2022

ROYAL VAN ZANTEN EN THE QUEEN’S FLOWERS INTRODUCEREN ASTRONOVA®
Unieke samenwerking resulteert in nieuwe veelzijdige bloem

Miami, Florida, 3 februari 2022Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers, wereldleiders in de sierteelt, slaan de handen ineen voor de introductie van een geheel nieuwe snijbloem met de merknaam Astronova®. Beide partners hebben een sterk innovatief karakter en delen de ambitie om toegevoegde waarde te leveren voor de markt. Dat resulteert in Astronova®, een veelzijdige bloem met een uniek uiterlijk en bovengemiddeld vaasleven. Astronova® wordt op de Amerikaanse markt geïntroduceerd.

Innovatie en samenwerking in productontwikkeling en marketing
De samenwerking die leidde tot Astronova® begon twee jaar geleden, na een voorbereidend veredelingstraject van bijna 10 jaar. Medewerkers van Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers werkten daarna samen aan de realisatie van productie, merk en introductie van de nieuwe bloem.

In de bloem, naamgeving en branding van Astronova® worden wetenschap en kunst verenigd. De ontwikkelaars zijn geïnspireerd door de helderheid van de sterren en de rijke kleurschakeringen uit schilderijen van de oude meesters. Die inspiratie komt tot uiting in de introductie van Astronova®.

De bloem combineert donker en licht, is een kunstzinnig resultaat van wetenschap en verenigt de ervaring en het karakter van Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers, een multinational en marktleider in de
sierteelt in de Verenigde Staten, Ecuador en Colombia.

“Het is een voorrecht om met The Queen’s Flowers te werken. We vullen elkaar aan. Dat is heel belangrijk in deze samenwerking. Zo blijven we scherp op alle aspecten van onze waardepropositie. Samen gaan we er een overweldigend succes van maken”, zegt algemeen directeur Maarten Goos van Van Zanten Breeding B.V.

Creativiteit, vernieuwing en veelzijdigheid in het assortiment
Met zijn opvallende kleuren, weelderige steel en dynamische bloemvorm, is Astronova® een flinke stap voorwaarts in het bloemen assortiment. De nieuwe bloem onderscheidt zich niet alleen door haar uiterlijk en lange vaasleven, maar ook door de buitengewone veelzijdigheid. Astronova® is een eyecatcher als solistische bloem, waarbij hij het goed doet in gemengde boeketten. Door die veelzijdigheid bieden we consumenten een bloem die hun eigen creativiteit stimuleert.

“Er zijn veel mooie bloemen op de markt. We wilden met Royal Van Zanten samenwerken aan een product dat niet alleen mooi is, maar ook op een dieper, artistiek niveau inspireert tot nieuwe manieren van kijken,” aldus The Queen’s Flowers CEO, Herbert Jordan.

Doorontwikkelen
De spanning en het enthousiasme rond de introductie van Astronova® zijn groot en markeren slechts het begin. Er wordt hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van meerdere kleuren. Voor Astronova is patent aangevraagd. Naar verwachting komt het product in februari 2022 op de markt in de Verenigde Staten.

Over Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is internationaal koploper in de veredeling en vermeerdering van snijbloemen (Alstroemeria, Statice, Chrysanthemum en Bouvardia) en van potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysanthemum en Multiflora). Het is ons doel om de passie door te geven waar onze organisatie sinds de oprichting in 1862 voor staat. Onze gedeelde passie is een van de vijf waarden die onze cultuur bepalen: Passie, Kwaliteit, Elke dag beter, Ambitie en Royal. Het predicaat Koninklijk werd ons bedrijf in 1901 toegekend. Vandaag de dag staat dit voor klantgerichtheid en respect voor de mensen om ons heen. Royal Van Zanten heeft ruim 1.200 medewerkers die werken vanuit onze thuisbasis in Nederland en op onze internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia.

Over The Queen’s Flowers
Met kwekerijen in de hooggelegen microklimaatzones Sabana de Bogotá en Rionegro in Colombia, is The Queen’s Flowers ideaal gelegen om het gehele jaar door bloemen te telen en te experimenteren met nieuwe genetica combinaties. Queen’s is al meer dan 40 jaar marktleider. Onder hun merk Benchmark Growers, vallen meer dan 500 variëteiten.


Van links naar rechts : Rafael Mariño, Javier Mesa, Kees Gram, Kami Weimer, Susana Vargas, Paul Schoorl, Juan Carlos Gonzalez, Maarten Goos, Annarose Baca, Herbert Jordan, Rob van der Helm en Joost Kos. Bij het maken van de foto is er rekening gehouden met de plaatselijke Covid-19 restricties.

www.astronovaflowers.com 
www.facebook.com/astronovaflowers
www.instagram.com/astronovaflowers

Meer Nieuws