Terug

Royal Van Zanten brengt eerste ESG rapport naar buiten

14 jul 2023

Onze acties vandaag maken morgen het verschil #wecaresoweact
Vandaag brengt Royal Van Zanten haar eerste Environment, Social, Governance (ESG) rapport uit. Het rapport is de volgende stap in de duurzaamheidsontwikkelingen van Royal Van Zanten. Het beschrijft heldere doelen en maakt acties concreet en transparant, in lijn met Royal Van Zantens duurzaamheidsstrategie.

Maarten Goos, CEO van Van Zanten Breeding: “Duurzaamheid gaat over zorgen voor morgen. Het zijn echter onze acties van vandaag die het verschil maken. De ESG rapportage helpt ons verantwoording af te leggen over die acties.”

Medewerkersbetrokkenheid
De ambities van Royal Van Zanten zijn bepaald door een wereldwijde groep medewerkers en worden gemonitord door een stuurgroep die alle medewerkers vertegenwoordigt. Ze willen milieu impact verlagen en werken aan een corporate cultuur die gelijke kansen voor iedereen borgt en wederzijdse waardering aanmoedigt.

Sustainable development goals
Het bedrijf draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en heeft bepaald aan welke doelen zij het meest kan bijdragen.

Veredeling voor duurzaamheid
Veredeling is de core business van het bedrijf. Royal Van Zanten wil rassen ontwikkelen die de biodiversiteit en een gezond ecosysteem ondersteunen. De tweede focus in veredeling ligt op het ontwikkelen van rassen die ziekteresistent en stresstolerant zijn, en die kunnen worden gekweekt met laag energieverbruik.

Andere duurzaamheidsdoelen gaan over de transitie naar 100% groene energie, biologische productie, een circulair watersysteem en klimaatneutraal werken in 2040. Het bedrijf wil ook systemen voor medewerkersontwikkeling en werkomstandigheden verbeteren en loonverschillen (living wage gap) reduceren.

Concrete acties
Het rapport geeft veel voorbeelden en 10 concrete acties uit 2022 die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Het betreft projecten die relevant zijn voor medewerkers en partners.

Lees het hele ESG rapport van Royal Van Zanten of bekijk onze bedrijfspolicy hier!

Ontdek meer over ons duurzaamheidsprogramma op onze website:
Duurzaamheid – Royal Van Zanten

Meer Nieuws