Terug

Royal Van Zanten en BreierCross bundelen de krachten in anjer

30 jun 2023

Royal Van Zanten en BreierCross bundelen hun krachten in de marketing, verkoop en productie van BreierCross anjergenetica in de EAME-regio (Europa, Afrika en het Midden-Oosten). Het accent ligt daarbij op Oost-Afrika vanwege de toenemende vraag van telers daar. De anjer groeit aan populariteit bij de consument vanwege een uniek scala aan kleuren en bloemvormen voor boeketten.

Sterke samenwerking
Royal Van Zanten begint met het aanbieden van BreierCross-trosanjers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. BreierCross biedt op dit moment een sterk assortiment anjers op de Colombiaanse en Aziatische markt, maar de veredelaar was tot nu toe nauwelijks actief in de EAME-regio. Het feit dat Royal Van Zanten een sterke commerciële aanwezigheid op deze markt heeft, maakt de samenwerking een logische, strategische keuze.

De samenwerking is voor beide partijen gunstig. BreierCross kan haar genetica op de EMEA-markt brengen zonder daarvoor een eigen productie- en een verkooporganisatie op te zetten. Tegelijkertijd profiteert Royal Van Zanten van de toevoeging van een strategisch gewas aan haar sterke snijbloemenportfolio om nog meer aan de behoeften van klanten te kunnen voldoen.

Matan Be’er, CEO BreierCross: “Ik ben er sterk van overtuigd dat de combinatie van de sterke positie van Royal Van Zanten in de snijbloemenhandel en de rassen uit ons veredelingsprogramma tot grote voordelen op de anjermarkt kan leiden.“


(Ilan Breier selecteert nieuwe codes in de eerste selectie)

Joost Kos, Director Research & Development, Royal Van Zanten: “De innovatieve en betrokken mensen bij BreierCross zijn een perfecte match met onze medewerkers en de ambitie om ons portfolio met dit strategische gewas verder te laten groeien. Samen hebben we een goede positie om anjertelers met eersteklas genetica te bedienen.”

Standaard- en trosanjers in Oost-Afrika
De anjer is voor telers in Oost-Afrika een interessant gewas omdat het goed kan worden getransporteerd. Omdat de anjer wordt vermeerderd door middel van stek, vormt dit gewas een goede match voor Royal Van Zanten. De stekken worden lokaal geproduceerd en via ons distributienetwerk aangeboden. De productie is inmiddels gestart en vanaf 1 juli 2023 zijn we klaar om de eerste stekken te leveren. In de aanvangsfase ligt onze focus op de trosanjer. Na verloop van tijd voegen wij de standaard anjer toe aan ons aanbod.

Over BreierCross:
BreierCross is breeder van standard-, tros- en potanjers. Alle variëteiten zijn getest in Israël, Japan en Colombia en dus nu ook in Kenia. De selectie van variëteiten wordt afzonderlijk en onafhankelijk uitgevoerd. Deze methode garandeert de geschiktheid van elk ras voor een specifieke regio. Alle elite moederplanten van “BreierCross” rassen worden vermeerderd in onze kwekerijen en de bron van onze planten is in onze hoofdvestiging in Israël. Elk nieuw ras wordt onder streng toezicht geplaatst, waaronder periodieke virustests, soortechtheid testen en diverse laboratoriumtests. Deze processen staan onder streng toezicht van PPIS, de gewasbeschermings- en inspectiedienst van Israël, om een product van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Meer Nieuws