Terug

Programma opening Dutch Lily Days

25 mei 2023

De Dutch Lily Days – dit jaar van 6 tot en met 9 juni – is hét event waarop spelers in de leliesector elkaar opzoeken. Tijdens deze week openen 14 deelnemers de deuren van hun showkassen om hun assortiment en innovaties te laten zien.
De opening van de Dutch Lily Days vindt dit jaar plaats op 6 juni bij Van Zanten Flowerbulbs in Hillegom.

De opening krijgt dit jaar een nieuw karakter. Tijdens de opening bieden we een podium aan diverse spelers binnen de leliesector. We lanceren niet alleen samen met De Jong Lelies de nieuwe, stuifmeelloze, enkelbloemige orientals serie genaamd Liber Lilies, ook presenteert Royal FloraHolland de nieuwe promotiecampagne voor de productgroep Lelie.

Programma:

11.15 uur Ontvangst.
11.30 uur Officiële opening (in het Engels):

–          Klaas Jan Vijn (Van Zanten Flowerbulbs) opent de dag.

–          Jan de Boer* (Bloemenexporteur Barendsen) – lancering Liber Lilies.

–          Paul Wijkmeijer ** (flower artist) over zijn jarenlange ervaring met lelies en de toepasbaarheid van de stuifmeelloze lelie.

12.15 uur Lunch.
13.00 uur Royal FloraHolland Productbijeenkomst Lelie (in het Nederlands):

–          Presentatie Storecheck Frankrijk.

–          Lancering promotiecampagne productgroep Lelie.

13.45- 16.00 uur Bezichtigen showkas en netwerken met borrel.
Lelie Quiz georganiseerd door Royal FloraHolland.


*Over Jan de Boer – bekend van Bloemenexporteur Barendsen

Jan de Boer, gepassioneerd bloemenman en voorheen decennia eigenaar van Bloemenexporteur Barendsen, is geboren en opgegroeid binnen de agrarische sector. Zijn vader was kweker en al jong had Jan diverse zaaigidsen op de boekenplank staan. Met zijn jarenlange ervaring en passie is Jan een bekende binnen de sierteelt sector. Hij is van mening dat de lelie kracht uitstraalt, daarom noemt hij de lelie de ‘krachtpatser’ onder de bloemen.
Jan volgt de innovaties binnen de sector op de voet en is daarom de aangewezen persoon om de nieuwe stuifmeelloze orientals serie te lanceren.  “Met de introductie van de Liber Lilies kan de sector blij zijn, we slaan hiermee een weg in naar een nog sterker gamma van top lelies.”

** Over Paul Wijkmeijer – Flower Artist
Paul, een rocker met flower power, staat door zijn kennis en eigentijdse benadering van klassieke bloemen bekend om zijn authentieke bloemcreaties. Met zijn werk prikkelt hij alle zintuigen van consumenten of bezoekers en verrijkt hij hiermee de beleving. Zo is Paul in Nederland al diverse jaren betrokken bij het Frans Hals Museum en werkt hij wereldwijd aan bloemprojecten en publicaties in bekende bladen zoals Harpers’ Bazar. Ook in China zijn ze gecharmeerd van zijn stijl en kunsten. Paul heeft meerdere masterclasses gegeven aan de top van de Chinese bloemisten.

Wilt u ook aanwezig zijn bij de opening van de Dutch Lily Days.
U kunt zich registreren door een mail te sturen naar n.vanangeren@royalvanzanten.com.

 

Meer Nieuws