Terug

Nieuwe catalogussen Royal Van Zanten Co2 neutraal

24 nov 2022

De nieuwe catalogus pot & bedding van Royal Van Zanten is voor het eerst 100% Co2Neutraal. De Co2 neutrale catalogus is één van de manieren waarop Royal Van Zanten invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma “We care, so we act”. 

Voor de nieuwe catalogus heeft Royal Van Zanten de CO2 emissies van de catalogus volledig gecompenseerd met een investering in natuurbehoud. De investering van dit CO2 compensatieproject gaat naar de natuur in de Nederlandse Biesbosch.

“De catalogus werd al gedrukt op papier met het FSC keurmerk en de stap naar volledig CO2 Neutraal is voor Royal Van Zanten de logische vervolgstap die zorgt voor een duurzamere bedrijfsvoering”, vertelt Sylvia Reitsma-Dral, Marketing en Communicatie specialist.

Het duurzaamheidsprogramma ‘We care, so we act’ van Royal Van Zanten is geformuleerd door medewerkers van het bedrijf. Om hun passie te kunnen blijven doorgeven nemen medewerkers zelf verantwoordelijkheid en zetten die in actie om. Het verbeteren van de CO2 footprint en schade aan natuur en milieu is een van de pijlers.

Wat betekent CO2 neutraal?
Met CO2 neutraal wordt bedoeld dat een productieproces geen invloed heeft op de balans in de atmosfeer. De CO2 impact van een proces wordt berekend en vervolgens gecompenseerd door te investeren in natuurherstel of -behoud.

Bij Royal Van Zanten is de passie van mensen belangrijk en onderdeel van de purpose van het bedrijf: Passie doorgeven. Dat is ook de belangrijkste motivator voor het duurzaamheidsprogramma, om te kunnen blijven doorgeven, moeten we zorgen voor elkaar en voor de planeet. Royal Van Zanten is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hierin verder te verbeteren.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten: https://www.royalvanzanten.com/duurzaamheid/
#wecaresoweact

 

Meer Nieuws