Terug

Dutch Lily Days 2024

4 jun 2024 - 7 jun 2024

Dutch Lily Days 2024

Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni 2024 vinden de Dutch Lily Days plaats.
Het jaarlijkse event beleeft in juni zijn twaalfde editie en ook dit jaar opent Van Zanten Flowerbulbs – onderdeel van Royal Van Zanten – de deuren van onze showkassen. Met veel plezier tonen wij onze bestaande en nieuwe rassen aan de bezoekers van over de hele wereld.

Wat kunt u bij Van Zanten Flowerbulbs verwachten?
OT hybride
Dit jaar besteden we extra aandacht aan onze nieuwe OT hybride lelies.

 • New Way en White Step
  Deze twee nieuwe witte OT’s hebben stevige stelen en een ook de kleine bolmaten hebben een hoog knopaantal. Beide cultivars zijn geschikt voor jaarrond bloemenproductie.
  In 2023 zijn de exclusieve teeltrechten verkocht aan een groep van 5 bollentelers. Dit jaar oogsten zij de eerste schubbollen.
 • Pure Passion
  Deze veelbelovende rode OT kenmerkt zich door zijn rode kleur en de kleurvastheid. Het verre Oosten reageert bijzonder enthousiast op de kwaliteit en de kleur van deze lelie, de eerste bollen zijn daarom al gereserveerd.
  Kweker Hulsebosch Bloembollen BV uit Julianadorp gaat dit ras exclusief telen.
 • Master
  De Master is reeds een begrip in lelieland. De teeltrechten van dit ras ligt al sinds 2022 in handen van een zestal kwekers. Deze OT kenmerkt zich door de mooie roze kleur en de hoeveelheid bloemen in de kleine bolmaten.


Dubbele Orientals
De volledige Lucky Lilies lijn is ook te zien in de showkas met dit jaar nieuw in het assortiment; de witte Lucky Ice. Ook staan de 2 potvarianten weer opgeplant, de Foxy Star en de Foxy Spring.

Naast bovenstaande lelies zijn er nog veel meer nieuwe Orientals, LA en OT hybriden te bewonderen.

Netwerken
Uiteraard draaien de Dutch Lily Days om het zien van de lelies. Echter zijn deze dagen ook het perfecte moment om te sparren over de laatste ontwikkelingen binnen de leliebollenteelt en om belangrijke spelers binnen de sector te ontmoeten.

We zien u graag tijdens de Dutch Lily Days 2024!

 

 

Meer Events