Terug

Betrouwbaar + Kwaliteit = Double Check Lily

6 jan 2021

Met ruim 12 hectare aan glas verdeelt over 4 locaties behoort Double Check Lily tot de grootste leliebroeiers van Nederland. Op deze 12,4 hectare worden jaarlijks 20 miljoen lelies gebroeid. Zowel LA’s als Oriëntals. Je kunt hierbij denken aan de volgende Van Zanten cultivars: Tourega en Kingsville. ‘Bij iedere keuze die het bedrijf maakt: van assortimentsuitbreiding tot duurzaamheid, wordt er altijd gekeken naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van het eindproduct’, vertelt André Reijm, mede-eigenaar van Double Check Lily. Betrouwbaarheid kenmerkt niet alleen het eindproduct, het is ook de mentaliteit van het bedrijf: doen wat je belooft, afspraak = afspraak. Het bedrijf had daarom alleen al geen betere naam kunnen kiezen.

Assortiment. Als bedrijf moet je met je tijd meegaan, continu innoveren en inspelen op de wensen van de markt. Wij innoveren op verschillende vlakken tegelijkertijd. Zo innoveren wij op:  assortiment, techniek en milieu. Het assortiment dient een goede balans te hebben. Een balans tussen specials -lees nieuwe soorten- waar wij ons als bedrijf mee kunnen onderscheiden, maar waar ook de bloemist zich mee kan onderscheiden van zijn collega bloemisten. Waar hij uiteindelijk de consument mee verrast. Want daar doen wij het natuurlijk uiteindelijk voor. De consument. Om dit te bereiken werken wij nauw met veredelaars zoals Royal Van Zanten.

Nieuwe soorten.
Wij hebben ruimte vrijgemaakt om nieuwe soorten te testen. Testen of de lelie voldoet aan de hoge eisen die wij aan het product stellen, maar ook of de lelie bij ons als bedrijf past. Bij onze werkwijze, onze productie en onze visie. Daarnaast bestaat ons assortiment ook lelies die zich al bewezen hebben en die in grotere aantallen gebroeid worden. Van deze lelies weten wij dat ze goed zijn en dat er vraag naar is.

Innovatie. Innoveren in techniek voor het behoud van milieu is iets wat bij ons hoog op de agenda staat. Daarom passen wij op zoveel mogelijk vlakken vernieuwingen toe. En hergebruiken wij zoveel mogelijk, denk hierbij aan de grond van de teelt van de Oriëntal lelie, deze vindt in kratten plaats. Maar ook door te werken met gesloten systemen, voor warmte en water. Zo is de grond van onze LA-lelies -die in volle grond staan- ‘gelegd’ in 2011 en tot op heden is er niets mee gedaan qua stomen en bestrijdingsmiddelen.

Passie. Natuurlijk vinden er ook innovaties plaats om arbeid te sparen, maar dit vak is en blijft mensenwerk. Het is echt een ambacht wat je moet voelen en ervaren. Wat is de kwaliteit van de bollen, hoe ontwikkelt de steel zich, wat zijn de weersomstandigheden, hoe moet daarop ingespeeld worden. Dit continu ervaren, beoordelen en op in spelen. Dat kun je niet overlaten aan machines. Dat is mensenwerk. En liefde die je moet hebben voor het vak. Passie die wij hebben voor het vak en die je terugziet in onze lelies’, sluit André af.

Meer Nieuws