Terug

Alstroemeria ‘Intenz Dark Pink: intens roze & streeploos’

11 feb 2022

Volop verkrijgbaar vanaf week 5 – ‘Intenz Dark Pink is de nieuwste Alstroemeria variëteit van veredelaar Royal Van Zanten. Deze nieuwe variëteit wordt met passie en aandacht geteeld door Decorumkweker Together2Grow, waardoor jaarrond een constante kwaliteit kan worden geleverd.

Grote streeploze bloemen
Door haar intens roze kleur en vooral ook grote, streeploze bloemen is Intenz Dark Pink een opvallende verschijning binnen het totale aanbod. Het donkergroene blad laat de bloemen er echt uitspringen. Intenz Dark Pink is familie van de bekende variëteit Intenz Pink, en beschikt dan ook over dezelfde (teeltechnische) eigenschappen/kenmerken. Intenz Dark Pink is net even wat feller van kleur, wat weer nieuwe combinatie mogelijkheden geeft.

Fel van kleur
De uitstekende kwaliteit van bloem, steel en blad zorgt ervoor dat de consument bijzonder lang kan genieten van Intenz Dark Pink. Een monobos is dan ook een feest op de vaas. Door de intense kleur doet deze nieuwe Alstroemeria het ook goed als kleuraccent in gemengde boeketten. De positieve energie spat ervan af! De grote felroze bloemen van Intenz Dark Pink zijn ook verrassend mooi in trendy bruidsboeketten én rouwbloemwerk, dat steeds vaker intens van kleur mag zijn.

Duurzame teelt
De Alstroemeriateelt in Nederland behoort tot één van de duurzaamste teelten in de sierteeltsector. Royal Van Zanten zoekt in haar veredelingsprogramma voortdurend naar mogelijkheden om de teelt nog verder te verduurzamen en ook Decorumkweker Together2Grow voert innovaties en vernieuwingen door waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Intenz Dark Pink is niet alleen een aanwinst als het om uitstraling gaat, deze nieuwe Alstroemeria is ook een bijzonder sterke variëteit die duurzaam geteeld kan worden bij lage temperaturen.

Vanaf week 5
Alstroemeria ‘Intenz Dark Pink’ is vanaf week 5 verkrijgbaar op de klok in Naaldwijk en Aalsmeer met een verwachtte aanvoer van 10.000 stelen per week. Daarnaast zijn ze ook in de webshop en Floriday jaarrond beschikbaar.

 

Meer Nieuws