Terug

Veiling Oranje Alstroemeria ‘Dancing Queen’ voor het Prinses Máxima Centrum i.v.m. 160 jarig jubileum

10 mei 2022

Royal Van Zanten viert 160-jarig bestaan met koninklijk tintje

In 2022 bestaat Royal Van Zanten 160 jaar, een jubileum dat wordt gevierd met een koninklijk tintje. In een unieke samenwerking met kwekers vindt een veiling van oranje ‘Dancing Queen’ Alstroemeria’s plaats. De opbrengst hiervan wordt door Royal Van Zanten verdubbeld en gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

In 1862 startte oprichter Gerrit Veldhuyzen van Zanten zijn bedrijf in Hillegom, waar hij aanvankelijk groenten en aardappelen teelde. In 1901 – ter gelegenheid van de 21e verjaardag van Koningin Wilhelmina – werden de gebroeders Veldhuyzen van Zanten vereerd met het predicaat ‘Koninklijk’, vanwege hun leidende positie in de internationale bloembollensector.

In de lange bedrijfsgeschiedenis daarna gaf Royal Van Zanten via haar manier van werken graag invulling aan de koninklijke naam door het Koninklijk Huis te eren. In 2002 introduceerde de veredelaar van onder meer Alstroemeria ter ere van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een oranje Alstroemeria die nu nog onder de naam ‘Dancing Queen’ wordt geproduceerd in Nederland. ‘Dancing Queen’ veiling op 9 mei 2022.

Ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan zullen op 9 mei 1 dag lang de in Nederland geproduceerde Dancing Queen Alstroemeria’s worden geveild bij Royal Flora Holland. Dat gebeurt in een unieke samenwerking met Nederlandse kwekers van deze oranje Alstroemeria. Samen wordt gewerkt aan een optimale opbrengst. Royal Van Zanten verdubbelt de opbrengst die wordt geschonken aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Maarten Goos, CEO bij Royal Van Zanten zegt: “We zien het als een groot cadeau dat kwekers meewerken aan deze actie voor het Prinses Máxima Centrum. Ik ben trots op deze prachtige ketensamenwerking die direct ten gunste komt aan dit goede doel.

Deze eenmalige veiling is een samenwerking van Royal Van Zanten met de kwekers Siem Knol Alstroemeria, Hoogenboom Alstroemeria en Firma A. Vreugdenhil Alstroemeria. #wecaresoweact

Meer Nieuws