Terug

Van Zanten Flowerbulbs verkoopt exclusieve teeltrechten dubbele orientals Lucky serie

11 apr 2023

De dubbele, stuifmeelloze lelie is een blijvertje binnen de leliesector. Er is wereldwijd veel vraag naar dit type lelie en de sector voorspelt een gestage groei in de vraag. Deze ontwikkeling heeft Van Zanten Flowerbulbs voorzien, in de afgelopen jaren hebben zij hier al op voor geselecteerd en binnenkort brengen zij de eerste commerciële bollen op de markt. De Lucky lelie serie – dubbele orientals – staat op het punt om de markt te gaan veroveren!

Van Zanten Flowerbulbs – al ruim 160 jaar actief in de verdeling, het kweken en de handel van leliebollen – is 18 jaar geleden gestart met de veredeling van dubbele oriental lelies. Ondertussen zijn er een 6-tal soorten op naam geregistreerd waarvan binnenkort commerciële bollen op de markt komen, waaronder de Lucky Angel, Lucky Queen en Lucky One.

Samenwerking Lucky serie
De exclusieve teeltrechten zijn verkocht aan een kwekersgroep van 6 kwekers, te weten:
– De Geus-Troost uit St. Maarten;
– Th. A. Pennings & Zn uit Breezand/Julianadorp;-
– Nic van Klink B.V. uit ’t Zand;
– Exclusive Lily uit ’t Zand;
– Gebroeders Hulsebosch B.V. uit Schagerbrug en
– Fa. J. de Kroon & Zn samen met M.A. van den Berg & Zn uit Schagerbrug.

Met de verkoop van de teeltrechten start een bloeiende samenwerking tussen Van Zanten Flowerbulbs en de kwekersgroep. Door de samenwerking kunnen alle partijen zich richten op waar ze goed in zijn. Van Zanten kan zich geheel focussen op de veredeling en selectie van de nieuwe Lucky soorten en de kwekers zorgen voor de bolproductie. Op deze manier is de markt verzekerd van voldoende beschikbaarheid van topkwaliteit Lucky leliebollen.
In de promotie van de dubbele, stuifmeelloze lelies trekken Van Zanten Flowerbulbs en de kwekers samen op.

Om het aanbod van de Lucky soorten jaarrond te kunnen invullen, zal er ook bolproductie op het zuidelijk halfrond plaatsvinden. De eigen kwekerij van Van Zanten Flowerbulbs in Raikaia, Nieuw-Zeeland, zal deze productie op zich nemen.

 

Meer Nieuws