Terug

Van Zanten Flowerbulbs Tulpenweek

29 mrt 2023 - 5 apr 2023

Het is weer tulpentijd! De tulp staat symbool aan het begin van de lente en staat daarom niet voor niets bekend als de meest vrolijke bloem van Nederland. De tulp brengt bij iedereen een lach op het gezicht. Onderzoek van het Nederlandse Productschap Tuinbouw heeft aangetoond dat de tulp positieve associaties heeft als vrolijk, kleurrijk, stevig en typisch Hollands.

Tulpen zijn er in veel verschillende kleuren – zelfs meerkleurige – , verschillende hoogten en vormen. Zo maar een greep uit het assortiment; enkele, dubbele, botanische, parkiet of gefranjerde tulpen. Ieder met eigen kenmerken en bloeiperioden. Als je de tulpenbollen goed plant, kun je maandenlang genieten van tulpen in de tuin.

Van Zanten Flowerbulbs voorziet haar klanten wereldwijd al meer dan 160 jaar van kwalitatieve tulpenbollen. Van de meest bekende enkele tulp tot aan de nieuwste soorten. Ze hebben niet alleen eigen soorten zoals de Ben van Zanten tulp en de Pride serie maar bieden ook 500+ variëteiten van bollenkwekers met wie ze al decennia samenwerken.

Dit jaar heeft Van Zanten Flowerbulbs 150 soorten opgeplant in haar eigen tunnel op het terrein in Hillegom. Dit doen ze niet alleen om zelf de groei eigenschappen en bloei te monitoren, maar ook om bestaande en nieuwe soorten te laten zien aan klanten.

Van Zanten Flowerbulbs Tulpenweek

Van Zanten organiseert dit jaar haar eigen tulpenshow; de Van Zanten Flowerbulbs Tulpenweek.
Een week lang openen zij de tunnel voor iedereen binnen de tulpensector. Geïnteresseerden kunnen niet alleen het brede assortiment van bestaande en nieuwe soorten bekijken, tijdens de Tulpenweek is er ook ruimte om te praten over de laatste ontwikkelingen en de toekomst van Nederlands bekendste bloembol.

De VZF Tulpenweek vindt plaats van woensdag 29 maart tot en met woensdag 5 april.

Kom je de VZF Tulpenweek bezoeken? Johannes Noor, Bas Romijn, Jelle Riel en Tigo Dik leiden je met plezier rond door de tunnel. Voor meer informatie kun je contact opnemen via n.vanangeren@royalvanzanten.com

Meer Events