Terug

Tulpen voor hulpverleners in Shanghai

3 mrt 2020

De organisatie van het tulpenfestival in het Chinese Jing’an District heeft besloten de bloemen cadeau te doen aan hulpverleners in Shanghai. Het festival is afgelast vanwege het coronavirus.

Normaal gesproken komen in deze tijd van het jaar zo’n 6 miljoen bezoekers naar het tulpenfestival dat plaatsvindt in het Jing’an District, om te genieten van in totaal 1,68 miljoen tulpen. Nu het park gesloten is vanwege het coronavirus. Xinhu Groep, Daning Park en het Jing’an bureau voor Cultuur en Toerisme hebben besloten de tulpen-op-pot naar de mensen te brengen. Zo’n 300.000 tulpen van meer dan negentig soorten worden uitgedeeld aan vrijwilligers, medisch personeel, politieambtenaren, vrijwilligers en journalisten in Shanghai.

Uitgedeeld in ziekenhuizen

Ook is een van de pleinen bij het Shanghai Railway Station versierd met tulpen in allerlei kleuren, dit om de mensen die weer aan het werk gaan een hart onder de riem te steken. Het veiligheidspersoneel die op het station werken ontvangen eveneens tulpen. Verder worden de bloemen uitgedeeld in ziekenhuizen en wijkcentra.

Royal Van Zanten

De tulpen zijn door Xinhu Groep & Royal Van Zanten (Hillegom) geleverd. “Wij vinden het mooi dat wij door middel van onze bollen een positieve bijdrage kunnen leveren om de impact van het coronavirus in China wat te verzachten en mensen op deze manier weer hoopvol naar de toekomst te laten kijken”, vertelt Klaas Jan Vijn, Directeur Van Zanten Flowerbulbs. In China staat de tulp voor ‘HOOP’. Door deze actie hopen wij dat de mensen hoop en vertrouwen in de toekomst krijgen.

 

Meer Nieuws