Terug

Royal Van Zanten wint acht prijzen tijdens SAF

7 sep 2022

Sunny Lady verkozen als Best in Class door American Floral Industry
Royal Van Zanten wint acht prijzen voor zeven rassen.

Sunny Lady, een grote gele alstroemeria, heeft een ‘Blue Ribbon’ gewonnen en de titel ‘Best in Class’  in de Outstanding Varieties Competition. Deze competitie wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de bijeenkomst van de Society of American Florists. Het evenement brengt koplopers uit de bloemisterij en sierteelt bij elkaar in Orlando, Florida van 6 tot 8 september 2022.


Royal Van Zantens nieuwe bloem Astronova® werd ook gewaardeerd. De nieuwe introductie werd bekroond met twee prijzen in de categorie ‘Other Flowers’. Astronova® Merak won een Blue Ribbon, die wordt gegeven aan bloemen die in de top 10% scoren. Astronova® Gemma won een Red Ribbon (top 20%).


Marketingmanager Rob van der Helm zegt: “Je ziet de passie en kwaliteit van de veredeling echt terug. Er is veel ontwikkeld de laatste jaren. Daardoor konden we meerdere noviteiten inschrijven in de competitie. Deze erkenning door de Amerikaanse bloemenindustrie is een duidelijk teken dat we op de goede weg zijn. Dit jaar vieren we ons 160-jarig jubileum met een mooie toekomst voor onze rassen.”

Royal Van Zanten won vier Red Ribbons in Chrysant voor hun pluischrysanten Abaco (geel) en Ofir (groen) en voor de Santini type Pink Molly en Yellow Molly.
Zie ook voor de Molly familie de inspiratiepagina.

De outstanding varieties competition beoordeelt rassen onder andere op hun kleur en commerciële potentieel, steel en bladeren, bloeivorm, kwaliteit, en algemene presentatie. De competitie is alleen open voor rassen die op dit moment beschikbaar zijn op de commerciële markt.

Meer Nieuws