Terug

Royal Van Zanten wint twee belangrijke awards tijdens de SAF

7 sep 2023

Chrysant Bonita Orange en Alstroemeria Florentina verkozen tot Best in Class door American Floral Industry.

Bonita Orange, een fris ogende chrysant, heeft zowel een ‘blue ribbon’ als de prijs voor ‘Best in Class’ gewonnen.  Naast Bonita won ook Alstroemeria Florentina, een grootbloemige lavendelkleurige Alstroemeria, een ‘blue ribbon’ en de titel ‘Best in Class’ in de ‘outstanding varieties’ competitie. Absoluut een groot compliment voor onze veredelingsactiviteiten.

De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden tijdens de jaarlijkse conventie van de Society of American Florists. Het evenement bracht dit jaar vooraanstaande leden van de bloemenindustrie samen in Phoenix, Arizona.

Manager Marketing & Business Development Rob van der Helm: “Vorig jaar hadden we een groot succes met één variëteit als ‘best in class’ en 7 ‘ribbons’. Dit jaar zijn we erg blij met zelfs twee rassen die ‘best in class’ zijn geworden. Onze veredelingsinspanningen werpen hun vruchten af en we zijn er zeker van dat we ook volgend jaar weer zullen verrassen met nieuwe bloemen die de show zullen stelen.”

De wedstrijd voor uitmuntende rassen beoordeelt rassen op kleur en commerciële aantrekkingskracht, steel en blad, bloeivorm, consistentie, kwaliteit, vrij van gebreken of ziekten en algehele kwaliteit/presentatie. Alleen variëteiten die momenteel beschikbaar zijn op de commerciële markt komen in aanmerking voor deelname.

Meer Nieuws