Terug

Royal Van Zanten plant 2 hectare bos in Oeganda en Zuid-Afrika.

30 sep 2022

“A tree for every employee”
Mukono, Oeganda, 30 september 2022. Afgelopen week hebben medewerkers van Royal Van Zanten in Oeganda en Zuid-Afrika duizend bomen geplant. De actie ‘A tree for every employee’ is één van de manieren waarop Royal Van Zanten invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma. Het planten van bomen draagt bij aan reductie van de carbon footprint en helpt bij herstel en opbouw van natuur en milieu.

Het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten is geformuleerd door medewerkers van het bedrijf. Om hun passie te kunnen blijven doorgeven nemen medewerkers zelf verantwoordelijkheid en zetten die in actie om. Het programma is gestoeld op de visie van medewerkers: We care, so we act. Het verbeteren van de CO2 footprint en schade aan natuur en milieu is een van de pijlers.

“Voor elke medewerker hebben we een boom geplant hier in Oeganda en mijn collega’s in Zuid Afrika hebben dat ook gedaan”, vertelt Jamada Bwambale, van Royal Van Zanten Oeganda. “In Oeganda zal dat uitgroeien tot 2 hectare nieuw bos bij onze locaties in Mukono en Wakiso.”

Meer dan 700 collega’s in Oeganda en 50 in Zuid-Afrika hebben 20 verschillende inheemse en lokale bomen geplant die zorgen voor onderkomen en voedsel voor de inheemse fauna. De coördinatie en boomselectie is samen met het bedrijf Chloroplast gedaan, dat is gelieerd aan de National Forestry Authority.

Bij Royal Van Zanten is de passie van mensen belangrijk en onderdeel van de purpose van het bedrijf: Passie doorgeven. Dat is ook de belangrijkste motivator voor het duurzaamheidsprogramma, om te kunnen blijven doorgeven, moeten we zorgen voor elkaar en voor de planeet. Royal Van Zanten is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hierin verder te verbeteren.

De totale lijst van geplante bomen:
Maesopsis eminii (Umbrella tree), Cordia Africana (Sudan teak), Neem, Mahonie, Prunus africana (Afrikaanse kers), Warbugia ugandensis (Oegandese groenhartboom), Afzelia africana (Afrikaanse mahonie), Tectona grandis (Teak), Gmelina arborea, Terminalia superba (Limbaboom), Bathedavia, Markhamia lutea (Nijltulp), Etandrophragma utile, Nagomola, Mango, Jackfruit, Avocado, Guave, Soursop, Jambula tree.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten: https://www.royalvanzanten.com/duurzaamheid/

Meer Nieuws