Terug

Royal Van Zanten kiest voor duurzame verpakkingsoplossing

26 mrt 2024

Van Zanten Breeding, wereldwijd toonaangevend in de veredeling van Alstroemeria planten, zet zich continue in om haar doelstellingen voor een duurzamere bedrijfsvoering te realiseren. De Alstroemeria planten, die wereldwijd worden verzonden voor zowel bloemenkweek als vermeerdering, ondergaan een positieve verandering in hun verpakkingsproces.

Met als focus de vermindering van milieubelasting heeft Van Zanten Breeding besloten de plastic kratten te vervangen door compactere, nieuwe kartonnen dozen. Deze milieuverantwoorde keuze draagt niet alleen bij aan het verminderen van plasticafval, maar resulteert ook in een 20% besparing in het luchtruim per eenheid tijdens het transport.

 

Om de hoogst mogelijke kwaliteit van het uitgangsmateriaal te waarborgen, vindt de opkweek van Alstroemeria planten plaats op de locatie in Rijsenhout, Nederland. Van daaruit worden de planten wereldwijd verzonden, met een speciale nadruk op belangrijke afzetmarkten zoals Colombia en Japan. In deze landen ondergaan de planten een zorgvuldig proces van afharding en worden ze op het juiste groeistadium gebracht, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor lokale bloemenkwekers. Gedurende een periode van 4 tot 6 jaar leveren de planten hoogwaardige bloemstelen bestemd voor de commerciële markt.

Deze milieubewuste stap benadrukt de voortdurende betrokkenheid van Van Zanten Breeding om te streven naar een duurzamere bedrijfsvoering met behoud van kwaliteit. Deze doelstellingen staan beschreven in een ESG rapport. In 2022 zijn 10 concrete acties uitgevoerd die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Ook in 2023 en 2024 hebben we acties ondernomen om ambities te verwezenlijken. Lees het hele ESG rapport van Van Zanten Breeding of ga naar ons duurzaamheidsprogramma op de website.
‘We care, so we act’

Meer Nieuws