Terug

Royal Van Zanten investeert in duurzaamheid alstroemeria

23 mrt 2021

Royal Van Zanten zet zich continu in om de kwaliteit van uitgangsmateriaal en teeltomstandigheden via duurzame investeringen te optimaliseren. We zijn trots dat we een volgende stap hebben gezet in duurzaamheid. Zo is er recent geïnvesteerd in een nieuw gesloten teeltsysteem met onder andere LED verlichting en verbeterd insectengaas. Dit ondersteunt ons in onze ambitie om emissieloos te telen.

Gesloten teeltsysteem
Het nieuwe teeltsysteem is gesloten. Met het nieuwe systeem zijn wij in staat om het drainwater volledig op te vangen en her te gebruiken. Het teeltsysteem voldoet daarmee volledig aan de normen voor 2027.

Duurzaamheid met blik op de toekomst
Met de nieuwe teeltomstandigheden hebben we de plantkwaliteit nog beter onder controle. Naar verwachting is per geproduceerde plant minder energie nodig, door onder andere productieverhoging van het aantal planten. Met de komst van OCAP in het gebied Primavera wordt de CO2 beter gewaarborgd. De benodigde CO2 voorziening gaat in de toekomst ervoor zorgen dat we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstof. ‘Dit sluit aan bij onze strategie voor een duurzame toekomst met minder energieverbruik en optimale plantkwaliteit voor onze klanten” aldus Martijn Swinkels, directeur Productie & Logistiek.

Meer Nieuws