Terug

Royal Van Zanten helpt de natuur tijdens World Earth Day

22 apr 2024

Vandaag op World Earth Day bouwen medewerkers van Van Zanten Breeding diverse insectenhotels en maken zij ‘explosieve’ zaadbommen. Daarnaast krijgen medewerkers bloemzaad mee naar huis om zo de biodiversiteit in de eigen omgeving te verbeteren.

Met elkaar gaan medewerkers aan de slag om zaadbommen te creëren en insectenhotels te bouwen. Deze hotels zijn niet alleen voor wilde bijen, maar ook vlinders, gaasvliegen en bijvoorbeeld lieveheersbeestjes kruipen hier graag in om te schuilen of zich voort te planten.

De zaadbommen zijn een interessant mengsel van aarde, grote en kleine zaadjes en water. Door ze in de tuin te leggen of als een echte ‘natuur bom’ te gooien, ontstaat er een diversiteit aan bloemen.

Deze actie is een van de manieren waarop Van Zanten Breeding invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma. Samen aan de slag met en voor de natuur zorgt voor bevordering van een gezonde omgeving, maar ook voor verbinding onder collega’s.

Het duurzaamheidsprogramma van Van Zanten Breeding is geformuleerd door medewerkers van het bedrijf. Om hun passie te kunnen blijven doorgeven nemen medewerkers zelf verantwoordelijkheid en zetten die om in actie. Het programma is gebaseerd op de visie van medewerkers: We care, so we act. Het verbeteren van de CO2 footprint en schade aan natuur en milieu is een van de pijlers.

“Dit idee kwam uit de werkgroep en kon direct rekening op veel enthousiasme bij meer collega’s”, vertelt Bert Koeze, Sales Manager bij Van Zanten Breeding en lid van de werkgroep duurzaamheid. “Naast grotere projecten zoals duurzame energie en vermindering gewasbescherming, vinden we dit soort acties ook enorm waardevol.”

Bij Royal Van Zanten is de passie van mensen belangrijk en onderdeel van de purpose van het bedrijf: Passie doorgeven. Dat is ook de belangrijkste motivator voor het duurzaamheidsprogramma, om te kunnen blijven doorgeven, moeten we zorgen voor elkaar en voor de planeet. Royal Van Zanten is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hierin verder te verbeteren.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten: https://www.royalvanzanten.com/duurzaamheid/

Meer Nieuws