Terug

Royal Van Zanten en Interplant kondigen samenwerking aan in Oost-Afrika

26 sep 2022

De internationale veredelingsbedrijven Interplant en Royal Van Zanten gaan samenwerken om een aantal sterke rassen van populaire bloemen naar telers in Oost-Afrika te brengen. Interplant zal optreden als agent voor Royal Van Zanten in het gebied waar Interplant al jaren actief is. De testfaciliteiten van Interplant in Kenia gaan bloeiproeven uitvoeren met Alstroemeria, Statice, Chrysant en Limonium.

“We zoeken nadrukkelijk samenwerking met partners in de waardeketen. Deze samenwerking met Interplant versterkt onze activiteiten in Oost-Afrika en breidt ons regionale aanbod aan diensten uit,” vertelt Rick Kroon, Commercieel Directeur bij Royal Van Zanten. “Er zijn ontzettend veel bloementelers rondom Lake Naivasha in Kenia.”

“Wij hechten veel waarde aan een goede relatie met onze klanten, die op hun beurt gebaat zijn met een ruimere keuze in kwalitatieve rassen. Met de samenwerking met Royal Van Zanten breiden we zowel ons portfolio als onze expertise uit,” bevestigt Robert Ilsink, CEO van Interplant Summerflowers & Seeds.

De twee bedrijven hebben beide een lange geschiedenis van succesvol pionieren op het gebied van bloemen- en plantenveredeling.

“Wij hebben het tot onze missie gemaakt om de passie die Royal van Zanten sinds de oprichting in 1862 kenmerkt, door te geven. Dat zie je terug in onze bloemen en planten en in onze bedrijfscultuur. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheid om onze passie en producten te delen in nieuwe gebieden in Afrika, samen met Interplant,” voegt Rick Kroon toe.

De testfaciliteiten in Naivasha zijn gekozen vanwege het geschikte microklimaat in de bloementeeltregio van Kenia. De druk op natuurlijke hulpbronnen is groot in Kenia, vandaar dat een duurzame operatie heel belangrijk is op deze locatie. Een groot deel van het water wordt hergebruikt en er wordt voornamelijk op zonne-energie gewerkt.

Over Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is een internationale leider in veredeling en vermeerdering van snijbloemen (Alstroemeria, Charmelia®, Statice, Freesia, Chrysant en Bouvardia) en potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysant en Multiflora). Onze gezamenlijke missie kan worden gedefinieerd door vijf waarden die onze bedrijfscultuur vertegenwoordigen:  Passie, Kwaliteit, Elke dag beter, Ambitie en Koninklijk.

Deze laatste waarde is geïnspireerd op de koninklijke onderscheidingen die het bedrijf in 1901 kreeg. Vandaag de dag staat de waarde voor klantgerichtheid en het respect dat we hebben voor de mensen om ons heen. Royal Van Zanten heeft meer dan 1000 medewerkers die werken vanuit onze thuisbasis in Nederland en in onze internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia.

Over Interplant Summerflowers and Seeds
Interplant veredelt al 60 jaar bloemen en is een vooraanstaand rozenveredelaar. Innovatie is de kern van ons bedrijf. Op onze locatie in Nederland maken we meer dan 150.000 kruisingen per jaar, waardoor spannende nieuwe variëteiten ontstaan. De eerste testen van alle rassen vinden plaats in onze kassen in Nederland, waar we nieuwe rassen hybridiseren.

Het belangrijkste element dat wij toevoegen aan deze constante zoektocht naar optimalisatie, is onze knowhow en vaardigheden die wij gedurende vele jaren van veredeling hebben verworven.

Interplant opereert vanuit verschillende locaties. Ons hoofdkantoor en onze belangrijkste veredelingsfaciliteiten bevinden zich in Harmelen, Nederland. In Kenia hebben wij een testfaciliteit en een showroom.

Meer Nieuws