Terug

Royal Van Zanten benoemt nieuwe directeur Van Zanten Breeding

3 feb 2020

Royal Van Zanten maakt bekend dat met ingang van 1 februari 2020 Maarten Goos is aangesteld als Algemeen Directeur van Van Zanten Breeding. Hij volgt daarmee het interim directie team van Nimbus op, die de functie tijdelijk waarnam. Nimbus is de investeerder achter Royal Van Zanten.


Maarten Goos
Voor Royal Van Zanten is Maarten Goos niet onbekend. Hij startte zijn loopbaan bij het voormalige bedrijfsonderdeel Van Zanten Plants. Vervolgens was hij, in verschillende management en directiefuncties voor meer dan 10 jaar werkzaam bij een grote internationale onderneming in de foodindustrie. De afgelopen periode was hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor de operationele gang van zaken en voor het resultaat van een werkmaatschappij binnen de Royal Agrifirm Group.

Marc Renne, Managing Partner van investeerder Nimbus is verheugd over de benoeming: “Met Maarten hebben wij een zeer gedreven professional aan boord die, gezien zijn achtergrond, sectorkennis en ervaring, samen met het MT van Van Zanten Breeding succesvol inhoud en vorm zal weten te geven aan een stabiele en bestendige ontwikkeling van de onderneming.”

Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is een innovatief bedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in de vermarketing met partners in de keten, weet Royal Van Zanten al meer dan 150 jaar aan de top van de internationale sierteeltmarkt te opereren. Van Zanten Breeding heeft een sterke positie in de snijproducten Alstroemeria, Statice, Chrysant en Bouvardia en tevens in de potproducten Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysant en Multiflora. De komende jaren zal deze positie verder worden uitgebouwd.

Meer Nieuws