Terug

Kwekerij Zijdezicht start Aster-seizoen met noviteiten

18 apr 2023

Een bijzondere seizoensstart voor Kwekerij Zijdezicht uit De Lier. Zij trappen het Aster-seizoen af met maar liefst twee noviteiten: Olivia en Elise. Beide rassen maken deel uit van het assortiment van onze kraam.

Olivia & Elise
Het assortiment van Kwekerij Zijdezicht, bestaande uit de rassen Cassandra, Cassy, Claudia en Monte Cassino wordt dit seizoen aangevuld met Olivia en Elise. Olivia heeft donkerblauwe bloemen met een geel hart en wordt aangevoerd onder het VBN nummer 128744. Noviteit Elise valt op door haar zachtroze, gevulde bloemen. Een unieke kleur binnen het Aster-assortiment. Elise wordt aangevoerd onder VBN nummer 128523. Beide rassen zijn bijzonder sterk en zullen zowel de vakhandel als de consument blijven verbazen met haar bloemenpracht en houdbaarheid.

Seizoensstart vieren
Op donderdag 13 april konden de klanten van Kwekerij Zijdezicht al kennis maken met de nieuwe rassen. Tijdens een gezamenlijke tour bezochten Kwekerij Zijdezicht en veredelaar Royal Van Zanten verschillende exportbedrijven om de start van het Aster-seizoen te vieren. Elke exporteur ontving een mooie mono-bos van de rassen die momenteel beschikbaar zijn. Zo kunnen zij niet alleen genieten van de vrolijke Aster, maar ook meteen de noviteiten ontdekken.

Asters & Royal Van Zanten
Het product Aster maakt pas sinds korte tijd deel uit van ons assortiment . Per 1 januari 2023 namen we een deel van de activiteiten van Armada Breeding over, waaronder Aster. Een waardevolle aanvulling voor ons assortiment. Op het gebied van snijbloemen zijn we internationaal koploper in de veredeling en vermeerdering van Alstroemeria, Statice, Limonium, Chrysanthemum en Bouvardia. Met de gedeeltelijke overname van Armada Breeding voegen we binnen het segment snijbloemen niet enkel Aster toe, maar ook een aantal Chrysantenrassen.

 

Meer Nieuws