Terug

Introductie Chic bij VannoVa

14 dec 2022

Vernieuwingen bij Fred en Jan van Paassen

Fred en Jan van Paassen uit Andijk zijn altijd bezig om processen in hun kwekerijen te verbeteren. Met een affiniteit voor techniek blijven ze sleutelen en bedenken hoe dingen beter kunnen. “Dat begint al bij het opkweken van stek in eigen beheer”, vertelt Jan van Paassen. “Nederland loopt voorop in het bedenken van innovatieve toepassingen voor de agrarische sector, wij maken daar dankbaar gebruik van.”

Zo vinden de kwekers oplossingen om duurzamer om te kunnen gaan met energie belangrijk. Ze zijn de afgelopen tijd van vier belangrijke toepassingen gebruik gaan maken. Allereerst maken ze gebruik van aardwarmte om de kassen te verwarmen. Als tweede hebben ze afgelopen zomer een omslag gemaakt naar Full Led verlichting. Het gebruik van een luchtbehandelings-installatie om het vocht uit de kas te weren is een derde aanpassing. Een laatste vernieuwing is het gebruik van energiedoek dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Vernieuwing in assortiment

Na al het vernieuwen in de kwekerij is het ook van belang te blijven vernieuwen in het assortiment. Daarom schakelen de kwekers met één van hun kwekerijen over op de sneeuwwitte troschrysant Chic van ons. “We hadden al langere tijd een oogje op Chic: deze chrysant straalt klasse uit en heeft veel goede eigenschappen”, vertelt Jan van Paassen. `Bovendien is Chic een aanvulling op het assortiment van VannoVa. We oogsten de eerste stelen Chic deze week, een goed moment zo vlak voor de kerst.”

Meer Nieuws