Terug

Sociale impact belangrijke drijfveer voor Royal Van Zanten

26 jul 2018

Het maatschappelijke en groene hart van veredelaar Oeganda in de praktijk
Veredelingsbedrijf Royal Van Zanten is in Oeganda toonaangevend op het gebied van human capital voor zijn medewerkers. Met de Zilveren Award voor Exportbedrijven afgelopen jaar en een breed scala aan sociale voorzieningen is de werkgever een belangrijke pilaar voor de Oegandese samenleving in de regio’s van de productielocaties. Naast een eerlijk inkomen – die in de praktijk als inspiratie dient voor andere werkgevers – investeert de organisatie in gezondheidszorg, vervoer en scholing voor zijn werknemers.

Grote aantrekkingskracht als werkgever
Naast een kwalitatief hoogstaande stekproductie streeft de veredelaar naar het versterken van de lokale samenleving. Jan Willem de Putter, Managing Director Oeganda: ‘Wij bieden een grote scala aan sociale voorzieningen voor onze medewerkers. Denk aan kinderopvang bij onze locaties tijdens werk en een transportsysteem, waarbij medewerkers opgehaald en gebracht worden. Beiden geven veel rust voor onze medewerkers.’ De beweegreden is voor de werkgever glashelder. ‘We zien graag een bloeiende organisatie én omgeving’. Royal Van Zanten neemt de zorg voor zijn mensen serieus en dat maakt het bedrijf een aantrekkelijke werkgever.

Veilige omgeving
Ook faciliteert de veredelaar gezondheidszorg voor zijn medewerkers – ze zijn verzekerd bij incidenten tijdens werk én thuis – en een veilig werkomgeving. Er heerst een klimaat van toewijding en de werkgever investeert tijd in zijn mensen: door te luisteren en een werkwijze waarbij aandacht aan klachten wordt gegeven. Hiermee neemt de groenproducent een positieve voortrekkersrol op zich binnen het werkklimaat van Oeganda.

 

Meer Nieuws