Terug

Sfeer en gezondheid verhogende competities bij werkgever in Oeganda

10 aug 2018

Sfeer en gezondheid verhogende competities bij werkgever in Oeganda

Na een achturige werkdag ’s avonds terug naar werk voor een voetbaltraining met je collega’s.In onze Nederlandse oren klinkt dat uitzonderlijk, maar in Oeganda is het de manier om mentaal te ontspannen, zich gezond te voelen en het ultieme wij-gevoel tussen bedrijf en medewerkers te creëren. In Oeganda zijn familiebedrijf Royal van Zanten en sport onafscheidelijk.

Een bloeiende community
In de één-grote-familie sfeer die heerst op de productielocaties is sport de grote bindende factor. Het stekbedrijf schrijft de medewerkers in voor de Corporate League in Kampala: teams strijden in zwemmen, basketbal, volleybal, voetbal en tafeltennis om de titel. Ook gaan medewerkers maandelijks met elkaar de competitie aan – en in de intercompany competitie met Royal Van Zanten locaties Mukono en Wakiso – voor Royal Van Zanten trofee. Op deze maandelijkse zondag lopen ook familie, vrienden en anderen uit de omgeving uit.

Verbindende functie van sport
Sport smelt organisatie, medewerkers en omgeving tot een ware community. Dat maken de sporttrainingen en -competities van ongekende waarde voor de interne sfeer, motivatie, gezondheid en binding met de lokale leefomgeving van de Royal van Zanten steklocaties. In Uganda smeet samen voetballen, volleyballen of tennissen een (bedrijfs)community.

 

 

Meer Nieuws