Terug

Samen tegen eenzaamheid

9 apr 2020

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

De afgelopen dagen heeft een groot aantal partijen uit de sierteeltsector de handen ineengeslagen om gezamenlijk een actie op touw te zetten gericht op de eenzaamheid. De Nederlandse sierteelt- sector is weliswaar zwaar getroffen door de Coronacrisis, maar wil ondanks alle tegenvallers juist nu een verschil maken en anderen inspireren niet bij de pakken neer te zitten maar in actie te komen.

In samenwerking met rapper Ali B worden op donderdag 9 april en vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) in totaal 150.000 kleurrijke boeketten uitgedeeld bij alle verzorgingstehuizen in Nederland (2384 in totaal) en via thuiszorgorganisaties aan alleenstaande thuis. Helemaal nu zijn deze mensen nog meer alleen dan anders. “eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen” volgens Ali B.

Ook de bloemisten en andere verkooppunten worden hierbij niet vergeten. Gezorgd wordt dat zij zich met deze campagne kunnen verbinden en kunnen profiteren van alle (media) aandacht doordat de consument wordt aangezet tot koop. De actie zal worden gekoppeld aan de onlangs geïntroduceerde promotie actie van Bloemenbureau Holland ‘Let Hope Bloom’.

Door de samenwerking met Ali B. kan landelijke promotionele ondersteuning worden gerealiseerd omdat gebruik kan worden gemaakt van zijn bekendheid en contacten in de mediawereld. Afgelopen zaterdag kende de actie direct een vliegende start doordat Ali B. en Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) met hun bloemenboodschap diverse media wisten te bereiken. Niet alleen landelijke maar ook lokale aandacht wordt gerealiseerd doordat in de meeste gemeentes de burgemeesters gaan zorgen voor een klein feestje op moment dat de bloemen worden uitgereikt.

Op beide dagen zullen circa 250 vrachtwagens de bloemen bezorgen op de diverse bezorgpunten. Met z’n allen wordt geprobeerd om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren en zo te zorgen dat al die mooie bloemen en planten hun weg naar de consument vinden.

Zoals onze Koning tijdens zijn recente toespraak aangaf:

“het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel!”

Hou de komende dagen de diverse media (online & offline) goed in de gaten om de actie te volgen. Ken jij ook iemand die eenzaam is en/of nu even geen bezoek kan ontvangen, koop dan een mooi boeket of plant en breng deze langs.

Samen tegen eenzaamheid, juist nu!

#lethopebloom
#samendoen
#zorgvoorelkaar

Meer Nieuws