Terug

Royal Van Zanten werkt mee aan Nuon zakelijke campagne ‘Aan de knoppen’

26 feb 2018

In de serie ‘Aan de knoppen’ helpt Nuon bedrijven meer grip te krijgen op hun energieverbruik. Daarnaast geven ze voorbeelden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Om de vergelijking te maken ten opzichte van branchegenoten brengt Nuon verschillende bedrijven in beeld.

Royal Van Zanten is al jarenlang partner van Nuon. In de video leggen wij uit wat duurzaamheid voor ons bedrijf betekent.

Bekijk hier de video: De echte energiekenners: Royal Van Zanten

“De grootste bijdrage die wij kunnen leveren”
Duurzaamheid gaat voor Royal Van Zanten verder dan zelf energie opwekken of het verduurzamen van het energieportfolio. Wij willen onze eigen producten, de planten, energiezuinig maken. “We maken rassen die op minder warmte en minder koeling kunnen groeien. Daar veredelen we op. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten energiezuinig kunnen telen.” Dat is volgens Heimovaara de belangrijkste bijdrage die Royal Van Zanten kan leveren aan een duurzamere wereld.

De duurzaamheidsadviezen voor ondernemers
Royal Van Zanten heeft over de hele keten verschillende acties ondernomen om te verduurzamen. Dat maakt ons een echte energiekenner. De tips die Sjoukje Heimovaara en Arjan Krijgsman hebben voor andere ondernemers:

Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat niet voorbij. Er zijn telers en ondernemers die denken dat ze gewoon door kunnen gaan zoals ze het nu doen, maar de consument eist duurzame producten. Daar moet je als ondernemer dus echt in mee.

Ketenbreed
Denk goed na over je rol in de keten en waar je het grootste verschil kan maken op het gebied van duurzaamheid. Voor ons is dat het meegeven van duurzame eigenschappen aan onze planten.

Productie
Zorg dat je het proces en de planning goed onder controle hebt en zo min mogelijk verspilt. Produceren wat je niet nodig hebt, is het minst duurzame wat je kunt doen. Bekijk je energieverbruik per geproduceerd product. Het heeft weinig zin om duurzaam te zijn en vervolgens minder te produceren.

Maak gebruik van experts
Probeer het niet alleen te doen. De energiemarkt is zo complex en aan zoveel veranderingen onderhevig, dat je veel met andere mensen moet praten.

Meer Nieuws