Terug

Royal Van Zanten breidt uit in Oeganda

23 jan 2019

De vraag naar chrysantensoorten van Royal Van Zanten blijft toenemen. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, worden er op dit moment twee kassen bijgebouwd in Mukono, Oeganda. Deze kassen hebben een totale oppervlakte van 22.116m2.
De kassen worden opgeleverd met LED verlichting voor nachtonderbreking en zijn klaar voor de toepassing van geïntegreerde gewasbescherming. Hiernaast wordt een Teeltspecialist aangetrokken om kwaliteit van stekproductie te borgen en initiatieven met betrekking tot duurzame teelt te ontplooien. Naar verwachting worden er jaarrond 100 nieuwe teeltmedewerkers ingezet om aan de vraag te voldoen.
Een win – win situatie voor milieu en werkgelegenheid.

Uitbreiding en centralisatie productie
“Naast de geplande centralisatie van veredeling- en vermeerderingsactiviteiten in Colombia bij Colibri dit jaar, is dit een nieuwe stap en investering die we zetten om stabiel en betrouwbaar aan de groeiende vraag naar onze bloemen en potplanten te voldoen”, vertelt Dik van Alphen, Manager Productie bij Royal Van Zanten. Onder andere onze troschrysant Chic® zit behoorlijk in de lift en we verwachten dat deze groei zal gaan doorzetten. De eerste kas wordt in week 12 van dit jaar in gebruik genomen.

Het maatschappelijke en groene hart in de praktijk
Veredelingsbedrijf Royal Van Zanten is in Oeganda toonaangevend op het gebied van human capital. Met de Zilveren Award voor Exportbedrijven in 2018 en een breed scala aan sociale voorzieningen is de werkgever een belangrijke pilaar voor de Oegandese samenleving in de regio’s van de productielocaties. Naast een eerlijk inkomen – die in de praktijk als inspiratie dient voor andere werkgevers – investeert Royal Van Zanten in gezondheidszorg, vervoer en scholing voor zijn 1.200 werknemers.

Meer Nieuws