Terug

Rick Kroon Commercieel Directeur Van Zanten Breeding

13 jul 2021

Commerciële verbinder completeert directieteam van internationaal veredelingsbedrijf in sierteelt.

Rick Kroon (55) start in september 2021 als Commercieel Directeur binnen Van Zanten Breeding. Hij zal de ambitieuze commerciële strategie die het bedrijf heeft ingezet verder uitrollen en verdiepen. “We willen een groter deel van de wereld veroveren in onze segmenten. Rick Kroon is de juiste man om dat te bewerkstelligen. We geloven dat hij ons commerciële team kan laten vliegen, zowel letterlijk als figuurlijk”, zegt Maarten Goos, Algemeen Directeur Royal Van Zanten.

Kroon werkte de afgelopen 15 jaar bij Anthura, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkooporganisatie buiten China. Hij is gewend om met grote klanten te werken en samenwerking met nieuwe klanten te ontwikkelen. Met zijn sectorkennis en commercieel strategische achtergrond completeert hij de directie van Royal Van Zanten.

Maarten Goos: “Rick spreekt niet alleen de taal van de sector. Hij is een globetrotter die zeven talen spreekt en gewend is sterke teams te ontwikkelen. Dat maakt hem heel geschikt om onze relatie met zowel bestaande als nieuwe klanten te laten groeien.”

Rick Kroon vult aan: “Het grote portfolio van Royal Van Zanten en de leidende positie van het bedrijf met verschillende rassen bieden veel potentieel. Ik kijk ernaar uit dat samen met het team waar te maken en de samenwerking met wereldwijde klanten verder te ontwikkelen. Royal Van Zanten zit in de lift. Er wordt veel geïnvesteerd in vernieuwing en professionalisering en het enthousiasme van de mensen werkt aanstekelijk. Ik heb heel veel zin om daar mijn bijdrage aan te leveren.”

Internationale groei
Royal Van Zanten is als innovatief veredelingsbedrijf een belangrijke speler op de internationale sierteeltmarkt. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen, het internationale team is uitgebreid en de commerciële strategie ingezet. De medewerkers van Van Zanten Breeding werken met zóveel passie en plezier, dat willen we doorgeven in de markt. De komende jaren blijven we investeren in onze verkooporganisatie en marketing om onze internationale groei te versnellen. Rick Kroon heeft daarin als Commercieel Directeur een cruciale rol.

Meer Nieuws