Terug

Nimbus investeert in Koninklijke Van Zanten Groep

13 dec 2018

Met vertrouwen en trots kondigen Nimbus en Koninklijke Van Zanten Groep de overname per heden door Nimbus aan. Met deze overname komt een einde aan de periode waarin Koninklijke Van Zanten in handen is van de familie Veldhuijzen van Zanten. Door de investering van Nimbus krijgt Koninklijke Van Zanten Groep de ruimte voor verdere groei.

“Door de financiële ruimte die deze transactie ons biedt kunnen we stappen maken die nu nodig zijn om verder te professionaliseren en om zo onze klanten nog beter van dienst te zijn”, zegt Sjoukje Heimovaara, algemeen directeur bij Royal Van Zanten. “Daarnaast kan de praktische ervaring van Nimbus ons bijzonder goed helpen onze productieprocessen verder te optimaliseren. De komende jaren zullen wij met hun support de ingezette groei doorzetten.” De directie van Royal Van Zanten verandert niet. De overname heeft verder ook geen personele consequenties.

“Koninklijke Van Zanten is een toonaangevende speler die in de 150 jaar van haar bestaan een sterke reputatie heeft opgebouwd in de sierteeltmarkt. Wij zijn zeer enthousiast over het potentieel van de Koninklijke Van Zanten Groep, en geloven dat Nimbus door haar hands-on aanpak een substantiële bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw van de onderneming”, zegt Jonno Beugels, investment manager bij Nimbus.

Over Koninklijke Van Zanten Groep
Koninklijke Van Zanten Groep bestaat uit corporate Royal Van Zanten, Van Zanten Breeding en Van Zanten Flowerbulbs. Al meer dan 150 jaar is Royal Van Zanten een vooraanstaande speler in de sierteeltsector. Als veredelaar van onder meer: lelies, chrysanten en alstroemeria’s weten telers ons wereldwijd te vinden. Recente successen zijn de geurloze Oriental lelie Tourega®, de witte chrysant Chic®, Charmelia®’s en de potchrysant Fireworks® – genomineerd voor de Dutch Tulip Award -. Door jarenlange focus op markt en innovatie heeft Royal Van Zanten een sterke positie om de toon te zetten en bij te dragen aan de verdere verduurzaming van de sierteeltsector.

Over Nimbus
Nimbus is een investeringsmaatschappij die zich richt op ondernemingen die een gezonde kern hebben en waar nog verbeteringspotentieel aanwezig is. Nimbus is actief bij haar participaties betrokken, en heeft een team van 20 managers in dienst die met name op operationeel en financieel vlak ondernemingen kunnen versterken. Nimbus heeft kantoren in Zeist, München en Leeds en is sinds 1999 actief op de markt. De portfolio bestaat uit een dertigtal ondernemingen met een gezamenlijke omzet van meer dan 1,4 miljard Euro.

Meer Nieuws