Terug

Nederlandse veredelaar is duurzame koploper in Oeganda

31 mei 2018

Nederlandse veredelaar is duurzame koploper in Oeganda

Veredelingsbedrijf Royal Van Zanten voert een vooruitstrevend beleid op de productielocaties in Oeganda. Een kijkje op de stekkwekerijen werpt een scherpe blik op belangrijke duurzame certificeringen als MPS GAP, ABC level 1 en Socially Qualified in de praktijk.

Omgevingsvriendelijke telen

Naast traceerbaarheid van de handel, veiligheid medewerkers en hygiëne isomgevingsvriendelijk telen een belangrijk aspect op de productiekwekerijen in Kampala en Wakiso. Scouts checken zes dagen in de week de gewassen in de broeikassen op insecten, schimmels en virussen. Dit gebeurt bed voor bed. Op basis van de aanwezigheid van vijanden en de gezondheid van de Chrysant of Celosia wordt zeer gericht een bestrijdingsschema gemaakt. Deze manier van telen – met name de invulling van de methode van gewasbescherming – maakt Royal Van Zanten een duurzame koploper. Ook door biodiversiteit in oogschouw te nemen legt de organisatie grote nadruk op het zogeheten Integrated Pest Management (IPM): een methode waarin duurzaam en omgevingsvriendelijk telen een grote pijler is. Royal Van Zanten is daarnaast transparant in het terugkoppelen van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen aan haar klanten. Zij kunnen hier dan rekening meehouden in hun eigen teeltprogramma.

No waste

Ook de plasticafvalstroom van Royal Van Zanten is gereduceerd tot nul. Een lokale ondernemer reduceert het plastic van de stekkwekerij tot duurzame bouwmaterialen. Het samenwerken met de lokale samenleving en tegelijkertijd recyclen van materialen werpt zijn vruchten af.

Meer Nieuws