Terug

Nederlandse Ambassadeur opent locatie Royal Van Zanten in Colombia

9 sep 2019

De nieuwe locatie van Royal Van Zanten in Colombia is officieel geopend. Dit werd op 4 september gedaan door mr. Jeroen Roodenburg (Nederlandse Ambassadeur Colombia), Sjoukje Heimovaara (CEO Royal Van Zanten), Andres Toro (eigenaar Colibri Flowers) en Augusto Solano (President Asocolflores)..

Met deze ontwikkeling gaat een lang gekoesterde wens van Van Zanten in vervulling om één locatie in ‘Sabana de Bogota’ te hebben, waar het totale assortiment jonge planten voor de Amerikaanse markt geproduceerd en gepresenteerd kan worden. Vanaf heden zullen diverse trials van Alstroemeria, Chrysanten en Limonium op de nieuwe locatie te bewonderen zijn.

Sjoukje Heimovaara: ‘Wij zijn continu onze veredelingsprocessen aan het verbeteren. Wij willen onze klanten nog beter van dienst zijn en verrassen met innovatieve genetica. Deze nieuwe locatie gaat hier absoluut positief aan bijdragen’.

Mr. Jeroen Roodenburg: ‘Het is mooi om te zien dat Royal Van Zanten zich inzet om het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de bloementeelt drastisch te verminderen, om zo duurzamer te kunnen telen’.

Tijdens het officiële gedeelte werden er presentaties gegeven door Signify (Erik Jansen), Koppert Biological Systems (Benjamin Breman) en FlowerWatch (Jeroen van der Hulst).
Genodigden kregen hierdoor een kijkje in de toekomst van nieuwe teelttechnieken, duurzaamheid en logistieke ontwikkelingen.

Meer Nieuws