Terug

Microkrediet – Royal Van Zanten biedt medewerkers rijk perspectief

28 jun 2018

Microkrediet – Royal Van Zanten biedt medewerkers rijk perspectief
Microkredieten in de praktijk: bij Royal Van Zanten Oeganda zijn vele succesvolle microkredieten verleend de afgelopen jaren. Het gaf medewerkers de mogelijkheid eigen grond of een huis te kunnen kopen en schoolgeld te betalen. ‘Het geeft ons meer zekerheid én meer kansen’, aldus een werknemer van het groenbedrijf.

Sociale impact veredelaar geeft lokale omgeving zekerheid én kansen
Werknemers krijgen financieel advies en hulp bij het beheren van geld. Door medewerkers te helpen sparen worden ze in staat gesteld eigen grond te kopen of een huis te bouwen. Ook biedt de werkgever kleine leningen, waarmee medewerkers dromen realiseren, zoals het starten van een eigen business. Zo begon een werkneemster haar eigen designbedrijf en maakt zij nu prachtige ontwerpen en drukwerk. Haar kwaliteiten komen meer dan ooit tot bloei en door de omzet betaalt ze nu mee aan het schoolgeld voor haar neefjes. Ook voor de Nederlandse stekorganisatie verzorgt zij bedrukte T-shirts en sporttenues.

Duurzame en sociale koploper in Oeganda
Naast Zuid-Afrika en Nederland heeft het van oudsher familiebedrijf twee productielocaties in Oeganda. Daar in Oeganda wordt de veredelaar geroemd om de sociale en duurzame impact die de organisatie maakt. De omgeving van productlocaties floreert door de ondersteuning op het gebied van sport, gezondheidszorg, goede lonen, het in oogschouw nemen van de omgeving en biodiversiteit en dus door het verstrekken van microfinanciering. Dat laatste zorgt plaatselijk voor financiële zekerheid en toekomstsperspectief.

Meer Nieuws